Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Klubblags-SM i beachvolley aktuellt för SM-veckan

Härliga nyheter! Beachvolley för klubblag är en av de nya idrotterna som kan komma att ta på plats på SM-veckan sommar 2024 i Västerås.

Foto: Robert Boman.

SM-veckan är ett återkommande svenskt multisportarrangemang anordnat av Riksidrottsförbundet och Sveriges Television tillsammans med respektive värdstad. Under det årliga arrangemanget, som arrangeras både vinter och sommar, samlas ett flertal olika sporter på samma plats, där man korar svenska mästare i respektive sport.

24–30 juni 2024 kommer SM-veckan sommar till Västerås för första gången. Nya idrotter som är aktuella att ta plats på programmet är bland annat beachvolley för klubblag samt ridsportens distansritt.

- Det här är en spännande nyhet! Vi har under en tid jobbat för att beachvolley för klubblag ska bli en del av SM-veckan – och med dagens besked är vi ett steg närmare att lyckas med det. Vår förhoppning är att klubblags-SM kan bidra till att stärka föreningens position inom svensk beachvolley. Vi ser också att SM-veckan är ett bra skyltfönster att nå ut bredare med beachvolley, både till evenemangets besökare och till tittare som följer tävlingarna i SVT:s sändningar, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Arbetet med att etablera klubblags-SM som en del av SM-veckan sommar har skett med målet att det inte ska inkräkta på beachvolleyns alldeles egna högtid; Beachvolley-SM som varje år avgörs vecka 31 på oslagbara Tylösand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., arrangerat av BeachTravels.

En majoritet av SM-veckans tävlingar planeras att genomföras i centrala Västerås på platser som Lögarängen, Elbakajen och i centrum. Parallellt med SM-veckan kommer också Västerås Cityfestival att genomföras.

- SM-veckan ska ju vara lite av ett smörgåsbord av idrott och det finns verkligen något för alla att uppleva på SM-veckan. Tack vare att så många idrotter ansöker och vill vara med kan vi nu presentera ett urval av idrotter till SM-veckan i Västerås med stor bredd, säger Maria Hallberg, projektledare SM-veckan, Riksidrottsförbundet.

Beachvolley på högsta nationella nivå spelas i Västerås redan om en och en halv vecka. 30 juni – 1 juli avgörs nämligen en 5-stjärnig Swedish Beach Tour-tävling på Lögastrand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Svenska beachvolleyeliten gör upp om ära, prispengar och rankingpoäng.

Såväl vid nästa veckas SBT-turnering som under 2024 års SM-vecka spelar Väster Beach Club och Västerås Volleybollklubb viktiga och centrala roller i genomförandet.

Komplett upplägg och kriterier för Klubblags-SM presenteras vid ett senare tillfälle.Läs mer i Riksidrottsförbundets pressmeddelande! Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-06-22

Senast uppdaterad: 2023-06-22

Visa fler nyheter

Sponsorer