Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Nästa stopp, Göteborg!

Ny helg, nytt tourstopp! Vi är framme vid en riktig klassiker i SBT-sammanhang, det är dags att bege oss till Göteborg. I Beach Center, världens största beachvolleyhall, spelas under helgen den 8-9 juli en 5-star turnering, säsongens tredje i ordningen och ett sommarevenemang av högsta klass utlovas.

Text: Andreas Härneman

Samtliga matcher från Beach Center SBT 5-star streams, följ hela helgen live här! Länk till annan webbplats.

Arrangörsföreningen Göteborg Beach Club (GBC) är Sveriges största beachvolleybollklubb med över 1500 medlemmar och har funnits sedan 1993. Av de 16 dam- och herrlag som är anmälda så är hela 31 stycken från hemmaklubben, GBC. Samtliga vinnare av touren återfinns även i herrtävlingen, inklusive vinnarna av den nordeuropeiska touren för två veckor sedan. Länk till annan webbplats. Så det är definitivt ett starkt startfält som gör upp om de ärofyllda medaljerna i Göteborg. Värt att notera är även att det australienska paret på damsidan Alisha Stevens/Caitlin Bettenay har tilldelats ett wildcard och bidrar med internationell representation till tävlingen!

Swedish Beach Tour har kontaktat projektledare för Beach Center SBT 5-star, Sandra Krook, för en intervju inför den kommande helgen!

Swedish Beach Tour är tillbaka i GBG! Hur har förberedelserna gått och vad har du för känsla inför helgen?

– Förberedelserna har gått väldigt bra! Det brukar alltid vara saker som brinner in i det sista men just nu känner jag att vi ligger väldigt bra till. Det är en ovan känsla dagarna innan en stortävling. Det är möjligtvis problemet att det blåser kastvindar idag när vi ska sätta upp sargskyltarna på arenan. Det är ju ett litet problem… I övrigt känns det toppen och vi är alla väldigt taggade inför helgen! För oss är tourstoppet i Göteborg sommarens höjdpunkt. Det är alltid så härlig stämning bland spelare, funktionärer och övrig personal. Lite för-semesterskänsla innan semestern. Och framför allt ska det bli väldigt kul att följa matcherna, säger Sandra.

Detta är ett speciellt tourstopp, GBC är ju en av Sveriges största aktörer inom beachvolleyboll och de otroliga förutsättningarna ni har är unika. Vad kan vi förvänta oss av helgen?

– Det är det sannerligen. Det är oerhört lyxigt att ha tillgång till en så fin hall med allt vad det innebär. Det skapar bra förutsättningar för spelarna inför en tävling som SBT med direkt tillgång till allt de behöver så som vatten, omklädning, mat och vila. Vi har ett starkt startfält på både dam- och herrsidan och därmed många lag som har chans att ta sig upp på prispallen. Det är alltid extra spännande när det inte finns någon “given” vinnare på det sättet. Sen har vi ett wild card på damsidan som tagit sig hit hela vägen från Australien och ger tävlingen internationell touch. Som publik kan man vänta sig många spännande matcher under två hela dagar, och inte minst härlig stämning på plats!

Till de som inte bestämt sig än, varför ska man komma till Göteborg och kolla på beachvolley i helgen?

– Man kan väl säga att det till helgen blir en sammanslagning av det bästa av två världar; Göteborg och beachvolley! 🙂 Skämt åsido. Är man med i beachvolleysvängen så vet man hur underhållande sporten är att följa. Inte minst inför en tävling som denna där det kommer bjudas på matcher med några av Sveriges absolut bästa spelare. Är man inte så insatt så kan jag kort sammanfatta det som att beachvolley är en väldigt underhållande sport att titta på. Det är lätt att följa och förstå vad som händer på plan och det blir aldrig tråkigt. Har man inte sett beachvolley live är det definitivt läge att göra det nu! Och är man inbiten beachvolleyfantast så förstår man att helgens matcher definitivt är något man vill uppleva på plats, avslutar Sandra.

SBT 5-Star

SBT 5-star är den högsta nivån på svenska beachvolleytouren. Här tävlar sverigeeliten om högst antal rankingpoäng och prispengar. På touren 2023 avgörs tävlingarna i en sprudlande atmosfär, där de 8-16 högst rankade lagen i Sverige gör upp om att ta sig till säsongens stora crescendo, Tourfinalen i Kalmar!

Spelplats: Beach Center, Göteborg

Antal lag per klass: 16

Speldagar: 2

Prispengar: 20.000kr

Om Swedish beach Tour (SBT)

SBT:s elittour reser varje år land och rike runt till underbara svenska sommarstäder. Där gör Sveriges främsta lag gör upp om ära, prispengar och stora mängder rankingpoäng på en inramad centercourt som blir en mötesplats där livesporten, musiken, besökarna, sponsorerna och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse.

SBT utgör grunden i Svenska Volleybollförbundets tävlingssystem för beachvolley, som rymmer tävlingar för alltifrån nybörjare och glada amatörer, hela vägen upp till spelare som satsar mot svensk elit och internationell karriär. SBT består av totalt fem tävlingsnivåer och liknar i mångt och mycket ett seriesystem med en tydlig utvecklingsstege för både spelare och arrangörer. De olika tävlingsnivåerna särskiljs med stjärnor från 1-5, där antalet stjärnor markerar nivån på tävlingen; ju fler stjärnor, desto högre nivå. 4- och 5-stjärniga tävlingar ingår i elittouren.

Streaming – samtliga matcher livesänds!

Om du inte har möjlighet att vara på plats så livestreamas alla matcher hela helgen! Unna dig SBT:s säsongskort för endast 359 kr Länk till annan webbplats. eller köp access till Beach Center SBT 5-star för knappa 109 kronor Länk till annan webbplats. och följ dramat hemma i tv-soffan!

Vi önskar alla tävlande lag och arrangörsföreningarna Göteborg Beachvolley Club ett jättestort lycka till inför helgens beachvolleyfest!

LÄNKAR

Officiell turneringsida Länk till annan webbplats.

Spelschema Beach Center SBT 5-Star Länk till annan webbplats.

Livestream – se alla matcher live under helgen här! Länk till annan webbplats.

Livestreaming SBT 2023 – All info du behöver! Länk till annan webbplats.

SBT – Alla tio deltävlingar! Länk till annan webbplats.

Tourschemat 2023! Foto: Johnny Vedberg. Montage: Svensk volleyboll.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-07-09

Senast uppdaterad: 2023-07-09

Visa fler nyheter

Sponsorer