Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SM i Queen & King of the Court: Åhman/Hellvig gör comeback inför Beachvolley-EM

På torsdag drar den andra upplagan av SM i Queen & King of the Court igång på Tylösand. Efter förra årets premiärsuccé återvänder det populära spelformatet till Sverige, där vinnarna i de båda klasserna får ett Wild Card till världsmästerskapet, World Royal Championships, i Queen & King of the Court i Rotterdam i september. Samtidigt tar svenska beachvolleystjärnorna David Åhman och Jonatan Hellvig tillfället att göra comeback i sanden efter Jonatans handskada i början av juni.

David Åhman och Jonatan Hellvig återvänder till Tylösand och ställer upp framför hemmapubliken. Foto: Zacharias Torstensson.

Beachvolley-SM smygstartar på Tylösand på torsdag 28 juli med den internationella jättesuccén Queen & King of the Court. För andra gången intar tävlingsformen svensk mark. Queen & King of the Court är ett relativt nytt spelkoncept som tagit beachvolleyvärlden med storm och som ger högre tempo mellan bollarna, mer action och mer underhållning för publiken.

En av de stora höjdpunkterna är att de båda 21-åriga svenska beachstjärnorna David Åhman & Jonatan Hellvig gör comeback i sanden. Efter att Jonatan ådrog sig en handskada i början av juni har duon varit borta från tävlingsscenen och ska nu ladda om inför Beachvolley-EM som drar i gång i Wien 2 augusti. Regerande Europamästarna och världstvåorna vann världsfinalen av King of the Court så sent som i januari och är givetvis storfavoriter på Tylösand.
- Vi har vunnit SM på Tylösand de tre senaste åren och vi har växt upp med att träna och spela turneringar här sedan vi började spela beachvolley. Så Tylösand har en varm plats i våra hjärtan och det blir en bra uppladdning inför EM i Wien, säger David Åhman.

Det är 10 herrlag och 10 damlag som gör upp om titlarna på Tylösand, där de vinnande lagen kröns till kungar och drottningar och belönas med VM-platser i King of the Court senare i sommar i Rotterdam. Om Åhman/Hellvig skulle vinna på Tylösand så går Wild Card till andraplacerade laget, då Jonatan och David redan kvalat in till VM.

- Det är superkul att vi får bjuda den svenska publiken på King of the Court, speciellt med David och Jonatan på plats. Det blir nog den enda gången i sommar som de tävlar på svensk mark, så publiken har verkligen chansen att se beachvolley på högsta nivå i Sverige de kommande två dagarna, säger Rasmus Jonsson från arrangerande BeachTravels.

David och Jonatan spelar sin semifinal på torsdag kl. 15:00. Finalerna avgörs på fredag kl. 15:30 (damer) och 16:30 (herrar). Alla omgångar streamas live på YouTube av Volleykanalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

LÄNKAR

Fler nyheter

Publicerad: 2023-07-26

Senast uppdaterad: 2023-07-26

Visa fler nyheter

Sponsorer