Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM 2023 - Dag 2: Veckans första SM-medaljer utdelade!

Under SM-veckans andra dag har både Junior-SM & U18 SM avgjorts. På måndagseftermidddagen- och kvällen spelades flera intressanta finaler och våra första SM-medaljer för veckan är därmed utdelade.

Text: Andreas Härneman

Fotograf: Felicia Brink

Dag två av åtta i den rekordstora mästerskapsveckan på Tylösand har nått sitt slut och vi summerar en dag fylld av slutspel i både Junior-SM-klassen och U18. Först ut i sanden var det dags för slutspel i Junior-SM, där spelare födda 2004 eller senare tävlade om de prestigefyllda SM-medaljerna inom Svensk Beachvolleyboll. Efter 60 spelade matcher fick vi under måndagseftermiddagen bevittna två mycket spännande finaler.

Vinnarna i herrarnas klass blev Elias Sjölund och Elmer Andersson, efter att ha besegrat Svante Fridström och Melker Nordin i raka set i finalen. På damsidan kröntes Bolla Falkenby Thorén och Frida Johansson till mästare, efter vinst mot Nicole Tiourine och Erica Frischenfeldt med 2-0 i set.

Prispall Junior-SM | Herrar

1. Elias Sjölund (Stöcke IF) / Elmer Andersson (Habo Wolley)

2. Svante Fridström (Sollentuna VK) / Melker Nordin (Södertelge VBK)

3. Isak Joelsson (Habo Wolley) / Sebastian Martinez Ayre (Lunds VK)

Prispall Junior-SM | Damer

1. Bolla Falkenby Thorén (Göteborg BC) / Frida Johansson (Värnamo VBA)

2. Nicole Tiourine / Erica Frischenfeldt (Göteborg BC)

3. Emilia Berg (08 Beachvolley Club) / Linnea Arndorw (Sollentuna VK)

Fullständiga resultat JSM 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Segrarna i damklassen och nykrönta svenska mästarna, Bolla Falkenby Thorén och Frida Johansson säger såhär om sin insats i turneringen och vägen till guldmedaljen:

- Det känns jättebra! Under gårdagen började vi med att försöka hitta varandra på planen då det är första gången vi spelar ihop, och det tycker vi ändå har funkat väldigt bra. Några av nycklarna i vårt spel som vi tycker vi lyckades bra med var framför allt var att hålla en stabil sideout, försöka att alltid få fram första touchen mot nät och hota med andraboll. Sen så försökte vi även pressa serven mycket i den starka vinden såklart. Vi är väldigt nöjda med vår prestation i turneringen, säger Bolla & Frida i en intervju med Volleyboll.se Länk till annan webbplats..

Sedan var det dags för U18-klassen. I flickornas klass spelade Emilia Saxne sin tredje raka final, denna gång tillsammans med Swedish Beach Tour-partnern Sanna Madestam. På andra sidan nätet stod Veddiga Varbergs Martha Edlund, tillsammans med Elsa Ottosson från Solna VBK. Finalen blev en övertygande seger för Saxne/Madestam, som avslutar turneringen utan att ha förlorat ett enda set. Guldet var även Sanna Madestams andra raka i U18-SM, efter att hon vunnit 2022 med Chloe Hoffman, mot just Emilia Saxne, tillsammans med Philippa Tinnert. I år valde de att tävla tillsammans istället, vilket blev en tydlig succé.

I herrarnas klass ställdes Alex Jonsson och Bruno Fridström mot Ted Zethson och Hannes hölting Nilsson. Segern gick till de sistnämnda, där Hannes, plockade sitt andra raka U18-guld, efter att ha vunnit även 2022 med storebrorsan, landslagsspelaren Jacob Hölting Nilsson. Ted och Hannes vann finalen med 2-0 och säkrade därmed sin första titel tillsammans som beachvolleypar.

Prispall U18-SM | Flickor

1. Emilia Saxne (Kronan VBK) / Sanna Madestam (Hylte Halmstad VBK)

2. Martha Edlund (Veddige Varberg VK) / Elsa Ottosson (Solna VBK)

3. Thea Karlsson (Göteborg BC) / Aleksandra Babalj (KFUM Jönköping)

Prispall U18-SM | Pojkar

1. Ted Zethson (Habo Wolley) / Hannes Hölting Nilsson (Ystads VK)

2. Alex Jonsson (Södertelge VBK) / Bruno Fridström (Sollentuna VK)

3. Lucas Olander / Valdemar Mjörnheim (Södertelge VBK)

Fullständiga resultat U18-SM 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det var allt för idag! Vi vill passa på att gratulera samtliga medaljörer i båda turneringarna till en mycket fin insats under våra inledande två dagar på Tylösand. Under morgondagen tisdag avgörs både Veteranklassen 35+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och även 50+, vi ses i sanden för dag tre på SM-veckan 2023!

LÄNKAR

Officiell tävlingssida Länk till annan webbplats.
Arrangörens tävlingssida Länk till annan webbplats.
Spelschema/resultat för varje klass Länk till annan webbplats.
Streaming på YouTube av Volleykanalen Länk till annan webbplats.

SPELDAGAR KLASS FÖR KLASS

Barn- och ungdomsklasser

Seniorklasser

Veteranklasser

Teckenförklaring
F: Flickor
P: Pojkar
Ö: Öppen (klass där flickor och pojkar kan spela med och mot varandra)
D: Damer
H: Herrar

Fler nyheter

Publicerad: 2023-07-31

Senast uppdaterad: 2023-08-01

Visa fler nyheter

Sponsorer