Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

ALLT inför tourfinalen i Umeå

Swedish Beach Tour kulminerar när det nu är dags för tourfinal. 18-20 augusti intar den svenska beachvolleyeliten Umeå!

I veckan når SBT-cirkusen sitt crescendo när den svenska beachvolleyeliten drabbar samman för sista gången den här sommaren.

Sammanlagt 16 av Sveriges högst rankade lag (åtta dam, åtta herr) radar upp i sanden intill Skeppsbron i centrala Umeå. Den tre dagar långa beachvolleyfesten är öppen för allmänheten – fritt inträde gäller!

Spännande startfält

Bland deltagarna hittar vi mängder av Iksu-lirande hemmahopp, både på dam- och herrsidan.

I sammanhanget kan nämnas evigt unge Björn Berg, som alldeles nyligen dundrade hem SM-guldet i Falkenberg tillsammans med Martin Barrefalk. Under tourfinalen kamperar han dock ihop med GBC:s Alexander Annerstedt. Och att de kan spela tillsammans vet vi sedan tidigare. Senast de bildade lag, under SBT Kalmar, slutade det med guldjubel.

På damsidan finns i sin tur hela sex (!) Iksu-spelare. Bland dessa hittar vi Sigrid Simonsson, som likt Björn Berg fick ställa sig högst på pallen när SM avgjordes. I lag med Johannah Rohkämper kan hon garanterat blanda sig i toppstriden. Dessutom har vi Tora Hansson, som i par med Sofia Ögren skördat stora framgångar. Duon har övertygat enormt hittills under sommaren med två toursegrar. Noterbart är också att de aldrig slutat sämre än trea.

Iksu arrangerar

Caroline Eklund, projektledare för SBT Umeå, ser fram emot veckans bravader:
– Det känns hur bra som helst. Vi är taggade att inta den nya spelplatsen vid Skeppsbron. Den har en schysst inramning. Visst är det alltid lite extra fix när det är ny spelplats, men förberedelserna har gått bra. Generellt sett har det flutit på och nu fixar vi med det sista.

Arenaområdet har varit så gott som färdigt sedan i tisdags. Och det är inte bara den svenska beachvolleyeliten som får tillfälle att nyttja området. I dag, onsdag, tjuvstartade evenemanget med både Kidsvolley- och företagsturnering.
– Vi hade ett 50-tal kidsvolleyspelare här under förmiddagen, och nu är företagsturneringen med sammanlagt tio lag igång. Riktigt kul!, fortsätter Eklund.

I morgon är det så äntligen dags för elitspelarna att inta sanden. Och den hett efterlängtade tourfinalen lär bli en riktig publikfest, trots väderprognoserna.
– Kul med så många hemmahopp. Det ger extra krydda. Vi hoppas och tror att publiken trotsar eventuellt regn och kommer hit och hejar. Vi kommer bjuda på beachvolley av högsta klass och har dessutom ett litet utökat festivalområde i år, säger Caroline och fortsätter:
– Umeå är ett klassiskt beachvolleyfäste. Det märks både på vår hängivna publik och näringslivet i staden. Det handlar mycket om relationer och historia. Det här blir 16:e året i rad vi arrangerar en stor beachvolleyfest inne i centrum. Alla räknar med att det ska vara här. Och vi är redo att ta emot dem!

Volleykanalen livesänder

Volleykanalen, Svensk volleybolls officiella TV-kanal, fortsätter livesända när touren dundrar vidare. Den som inte har möjlighet att vara på plats kan via webb-TV se samtliga matcher som spelas.

Sommarens sändningar utgör kanalens största satsning någonsin och produceras med hjälp av fyra kameror för att ge tittaren en så nära upplevelse som möjligt. Dessutom kommenteras samtliga matcher av Magnus Gripenhammar under finaldagen (lördag).

För den som är intresserad finns både ett helgpaket (109 kr) och Säsongskortet (129 kr).

Besök www.volleykanalen.se för mer info. Länk till annan webbplats.

Fakta – Swedish Beach Tour Umeå
Datum: 18-20 augusti
Spelplats: Skeppsbron, Umeå
Biljettpris: GRATIS!
Antal lag: Åtta dam, åtta herr

Nyttiga länkar
Swedish Beach Tours officiella Facebook-sida Länk till annan webbplats.
Officiellt Facebook-evenemang
Länk till annan webbplats.
Startfält och seedning Länk till annan webbplats.
Spelschema Länk till annan webbplats.

Kontakt
Caroline Eklund
Projektledare SBT Umeå
070-298 16 69
caen@iksu.se

Martin Fredriksson
Produktionsledare Swedish Beach Tour
072-575 33 17
martin@swedishbeachtour.se

Program

Onsdag 17 augusti


09.00 Kidsvolley
12.00 Företagsturnering

Torsdag 18 augusti


11.00 Inledande matcher Dam och Herr, Swedish Beach Tour

Fredag 19 augusti


08.30 Fortsatt spel Dam och Herr, Swedish Beach Tour

Lördag 20 augusti


10.00 Damsemifinal 1
11.00 Damsemifinal 2
12.00 Herrsemifinal 1
13.00 Herrsemifinal 2
15.00 Damfinal
16.00 Herrfinal
20.00 Beachbankett

Fler nyheter

Publicerad: 2016-08-17

Senast uppdaterad: 2016-08-17

Visa fler nyheter

Sponsorer