Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM 2019 blir rekordstort

SM-veckan fortsätter växa. Sex nya tävlingsklasser adderas till 2019 års program, som idag presenteras. Klart är också att SM-veckans stora höjdpunkt byter dag.

Hösten har tagit ett fast grepp om Sverige och för en stund drömmer vi oss bort till sommaren 2019 och nästa upplaga av Beachvolley-SM, som arrangeras på Tylösand 28 juli - 4 augusti.

För en dryg månad sedan gick vi ut med nyheten att SM-veckan utökas från sju till åtta underbara tävlingsdagar. Nu står klart att de svenska mästerskapen i beachvolley växer ytterligare.

Den stora evenemangsytan som Tylösand ger tillgång till skapar möjligheter för både mer kringarrangemang och fler beachvolleyplaner, något arrangörerna Beachtravels och Svensk volleyboll vill ta vara på i strävan efter att utöka utbudet för deltagarna.

Antalet tävlingsklasser växer från 28 till 34. U17 (flick/pojk), U19 (dam/herr) och Veteran 60+ (dam/herr) välkomnas in på programmet. 2018 års upplaga av Beachvolley-SM var den största någonsin. I de 28 tävlingsklasserna deltog 484 lag som spelade totalt 1143 matcher, vilket var rekord på rekord på rekord. Nu siktar vi på att överträffa dem.

- Vi, tillsammans med arrangören BeachTravels, går in för att skapa förutsättningar för att Beachvolley-SM långsiktigt ska kunna fortsätta växa. Förändringarna vi gör kommer öppna upp för en ännu större mötesplats för beachvolleyentusiaster i alla åldrar, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Dessutom får Miniormästerskapets svarta klasser (öppen/flick) en ny skrud, när de nu byter både namn och skepnad och blir U15 (flick/pojk).


Foto: Robert Boman.

SM-finaler på lördagen

En annan nyhet är att elitspelarna gör upp om Senior-SM-titlarna på lördagen istället för söndagen.
- Vi tror att vi kan skapa en helt annan stämning och happening på lördagen och det är även då det är som mest folk på stranden. Under finalerna gör vi uppehåll i övriga klasser, så att alla får möjligheten att se Sveriges bästa spelare och få en riktigt häftig beachvolleyupplevelse på en fullproppad arena, säger BeachTravels Rasmus Jonsson.

SM-veckans upplösning och finalhelg kryddas ytterligare genom att det kommer arrangeras Open-turneringar, både grön och svart, parallellt med SM-tävlingarna.
- Lag som inte lyckas kvalificera sig för Senior-SM får på så vis ändå chansen att vara en del av SM och uppleva den fantastiska atmosfären, fortsätter Jonsson.


Foto: Robert Boman.

Boka boende

Se till att boka boende så snart som möjligt. Det må kännas långt till nästa sommar, men det gäller att vara ute i god tid.

BeachTravels har förhandsbokat hundratals sängplatser till deltagarna på SM. I utbudet ingår också skolboende. Mer information om de olika boendena finns här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Preliminärt spelschema ute

Sist men inte minst har vi också glädjen att presentera vilka dagar som var och en av klasserna dominerar Tylösand. Spelschemat ser preliminärt ut som följer...

PRELIMINÄRA SPELDAGAR - KLASS FÖR KLASS

MINIOR

Level 4 Öppen 3-4 aug
Level 5 Öppen/Flick 3-4 aug

UNGDOM


U20 Herr/Dam 28-29 juli
U20 Mixed 4 aug
U19 Herr/Dam 30-31 juli
U18 Pojk/Flick 28-29 juli
U18 Mixed 4 aug
U17 Pojk/Flick 1-2 aug
U16 Pojk/Flick 30-31 juli
U15 Pojk/Flick 1-2 aug

SENIOR


Herr 31 juli - 3 aug
Dam 31 juli - 3 aug
Mixed 3-4 aug
U23 Herr/Dam 2-3 aug
Open Grön Herr/Dam 3-4 aug
Open Svart Herr/Dam 3-4 aug

VETERAN


35+ Herr/Dam 29-30 juli
40+ Herr/Dam 31 juli -1 aug
45+ Herr/Dam 2-3 aug
50+ Herr/Dam 29-30 juli
55+ Herr/Dam 31 juli -1 aug
60+ Herr/Dam 2-3 aug

Fler nyheter

Publicerad: 2018-10-31

Senast uppdaterad: 2018-10-31

Visa fler nyheter

Sponsorer