Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM - Dag 5: Veteranerna visade vägen

Femte dagen av Beachvolley-SM är lagd till handlingarna. Beachvolleyeliten och U16 har intagit Skrea Strand, men de som glänste mest var veteranerna!

Efter JSM och U18-SM, som avverkades tidigare under veckan, var det i dag så dags för vår yngsta U-klass att kliva ner i sanden. Spelet gladde och lirarna imponerade. Detsamma kan sägas om seniorspelarna. Och nog låg det något extra i luften när vår svenska beachvolleyelit intog Skrea Strand.

Störst underhållning bjöd dock veteranklasserna på. Sammanlagt tre stycken kom att avgöras under fredagen.

Norman/Kvist dominerade

Först ut för dagen att krönas till svenska mästare var Ulf Norman och Anders Kvist (Göteborg Beachvolley Club). GBC-duon gick segrande ur finalen i veteranklassen Herrar 55+. Motståndarna Tommy Alm och Carsten Thelander kämpade tappert i blåsten, och det såg länge bra ut i andra set. Men icke. Norman/Kvist vände och vann efter en imponerande slutspurt:
- Jättekul! Det blåste ordentligt i finalen, så det var inget skönspel direkt, men vi gjorde så gott vi kunde av situationen. Det gick bättre än förväntat, trots allt. Vi låg under länge i andra set, men utnyttjade blåsten på rätt sätt och lyckades hålla ner bollarna, konstaterar de nyblivna veteranmästarna.


Foto: Glenn Unger - Falkenbergsbild.se.

Guld till Sandberg/Hellström

Jessica Sandberg (Värnamo VBA) fortsätter skörda framgångar på Skrea. I tisdags bärgade hon guld i veteranklassen Damer 35+ i par med Ewa Kalinowska. I dag fick hon åter ställa sig högst upp på pallen. Den här gången i klassen Damer 40+ tillsammans med Malin Hellström (KFUM Bromma).

Duon besegrade Ulrika Fromin (Lidingö SK) och Linda Eklund Hogsved (Göteborg BC) i två raka set i finalen.
- Härligt! Men det var en riktig utmaning att spela i dag alltså. Det har blåst som sjutton, men vi har varit med så länge i den idrotten och spelat under den här typen av förhållanden många gånger tidigare, så vi vet hur man ska hantera det. Vi gick på rutin helt enkelt. Vi har en grundtrygghet att luta oss tillbaka på när det går lite motigt i perioder, säger Sandberg/Hellström.


Östberg/Woxlin briljerade

Micke Östberg (Iksu) och Martin Woxlin (VBK Tierp) stormade genom gruppspelet i veteranklassen Herrar 40+ under gårdagen. Och de fortsatte på den inslagna vägen när slutspelet tog vid i dag, fredag.
- Det här guldet smakar riktigt gott. Det var lite av en brottarmatch där ute på planen i finalen. Vi fick ingenting gratis - våra motståndare gjorde det väldigt bra. Vi fick jobba hårt för den, men till slut lyckades vi ro hem segern, säger duon efter finalmatchen mot Martin Jonsson och Stefan Karlsson.

Noterbart är att Östberg/Woxlin gick igenom turneringen utan att förlora ett enda set. Imponerande!


U16-mästare koras

I morgon dundrar Senior- och U16-SM vidare. Ungdomsklassen når sitt crescendo när slutspelet tar vid och avgörs under eftermiddagen och kvällen. Vi servar också igång klassen Veteran 50+ (damer och herrar).

Vi ses i sanden!


Foto: Glenn Unger - Falkenbergsbild.se.

Veteran 55+ (Herr) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Guld: Ulf Norman (Göteborg BC) / Anders Kvist (Göteborg BC)
Silver: Tommy Alm (Göteborg BC) / Carsten Thelander (Malmö BC)
Brons: Jan Wahlén (Team Gotland Volleybollklubb) / Åke Huitfeldt (Iksu beachvolley)

Vetran 40+ (Dam) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Guld: Jessica Sandberg (Värnamo VBA) / Malin Hellström (KFUM Bromma)
Silver: Ulrika Fromin (Lidingö SK) / Linda Eklund Hogsved (Göteborg BC)
Brons: Kristina Anderback (Falköpings VK) / Anna Källströmer (Iksu beachvolley)

Veteran 40+ (Herr) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Guld: Micke Östberg (Iksu beachvolley) / Martin Woxlin (VBK Tierp)
Silver: Martin Jonsson (KFUM Gymnastik & IA Karlskrona) / Stefan Karlsson (Linköping Beach AC)
Brons: Jens Franzon (Beachbrothers BC) / David Alm (Göteborg BC)

Fler nyheter

Publicerad: 2017-08-04

Senast uppdaterad: 2017-08-05

Visa fler nyheter

Sponsorer