Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM - Dag 7: Svenska Mästarna korade

BOOM! Anne-Lie Rininsland / Sigrid Simonsson och Björn Berg / Martin Barrefalk. Där har ni Svenska Mästarna i beachvolley 2016.

SM-veckan i Falkenberg är över för den här gången. Sju dagar har passerat sedan Beachvolleysverige invaderade Skrea Strand. Strax under 1000 matcher i 23 olika klasser har avverkats under veckan. Och det mest actionfyllda sparades till sist.

Under finaldagen nådde Senior-SM sitt crescendo. Tusentalet mil från Rio-OS och Copacabanas stränder gjorde den svenska beachvolleyeliten upp om SM-titeln.

Spelarna bjöd verkligen upp till dans. Och de som dansade allra bäst var svensk beachvolleys mest rutinerade.

Rininsland/Simonsson högst upp på pallen

I damfinalen gjorde Anne-Lie Rininsland och Sigrid Simonsson upp med Tadva Yoken och Camilla Nilsson. Efter en svängig tresetare (21-23, 21-17, 15-6) stod de förstnämnda som segrare.
- Helt fantastiskt! Jag har nog inte riktigt förstått det än. När jag klev in i den här säsongen visste jag inte ens vem jag skulle spela med - och nu står jag här, säger Sigrid Simonsson.

Simonsson har mestadels kamperat ihop med australiensiskan Johannah Rohkämper under årets Swedish Beach Tour, medan Rininsland satsat mot OS tillsammans med Karin Lundqvist. När Lundqvist nyligen valde att lägga sandalerna på hyllan stod Anne-Lie plötsligt utan partner.
- Jag hörde av mig till Sigrid, och hon tackade ja. Att hitta samspelet på så här kort tid är inte lätt, men vi gjorde det bevisligen fantastiskt bra. Helt underbart, säger Rininsland.

Rininsland, som vann SM förra året tillsammans med Lundqvist, försvarade därmed titeln och säkrade sitt sammanlagt tredje guld som senior.


Evigt unge Berg vann – 16 år efter OS-debuten

Herrfinalen stod i sin tur mellan Petter Jonsson / Viktor Jonsson och Björn Berg / Martin Barrefalk. Och precis som i damfinalen gick det hela vägen till tre set. När det väl skulle avgöras var det de sistnämnda som var starkast.
- SM-guuuuld! Båda lagen spelade bra i blåsten. Viktor och Petter servade ruggigt bra och vi hade svårt att komma åt dem, inte minst i andra set. Men i tredje var vi otroligt starka, konstaterar Martin Barrefalk.

År 2000 gjorde Björn Berg sitt första OS. 16 år senare tillhör han fortfarande den absoluta Sverigeeliten. SM-guldet som säkrades under söndagskvällen var hans tredje. Björn förklarar hur han lyckas hålla sig kvar i toppen:
- I min ålder är det otroligt viktigt att träna och äta rätt. Jag lägger ner stor kraft och energi på det. Men det hela grundar sig framför allt i att jag älskar den här sporten!

På Svensk Volleybolls Facebooksida publiceras längre intervjuer med segrarna!


Veteran 45+ avgjordes

Vid sidan av Senior-SM avgjordes också herrarnas Veteran 45+. Favoritskapet tillskrevs på förhand Peter Tholse / Jens Franzon, som spelade hem veteranklassen 35+ tidigare under veckan. Men finalmotståndarna Mattias Rudin / David Alm ville annorlunda. Duon spelade stabilt från första till sista boll och vann med minsta möjliga marginal i tredje, avgörande set (21-19, 17-21, 15-13).

Avslutningsvis vill vi även uppmärksamma arrangören Falkenbergs Volleybollklubb och deras funktionärer, som stått för fantastiskt jobb veckan igenom. Vi riktar också ett stort till alla spelare som briljerat på Skrea Strand under dess sju dagar. Ni är Svensk volleyboll!

Prispall - klass för klass

Senior-SM Damer


Guld: Anne- Lie Rininsland / Sigrid Simonsson
Silver: Tadva Yoken / Camilla Nilsson
Brons: Susanna Thurin / Kristina Thurin, Tora Hansson / Sofia Ögren

Senior-SM Herrar


Guld: Björn Berg / Martin Barrefalk
Silver: Petter Jonsson / Viktor Jonsson
Brons: Linus Tholse / Johan Ström, Manne Norman / Mårten Norman

Veteran 45+ Herrar


Guld: Mattias Rudin / David Alm
Silver: Peter Tholse / Jens Franzon
Brons: Jan Chister Nylander / Anders Karlsson

Foto:Falkenbergsbild Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2016-08-07

Senast uppdaterad: 2016-08-07

Visa fler nyheter

Sponsorer