Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM: Regerande mästarna försvarade sina titlar

Efter gruppspel, slutspel och avslutande semifinaler och finaler har krutröken slutligen lagt sig på Tylösand. Kvar står Kristina Thurin / Susanna Thurin och Jakob Wijk Tegenrot / Peter Lundgren som svenska mästare för andra året i följd!

Tvillingarna Kristina och Susanna Thurin (08 Beachvolley Club) är svenska mästare i beachvolley på damsidan. Duon försvarade därmed SM-titeln från förra året. I finalen besegrades Sigrid Simonsson (Göteborg BC) och Tadva Yoken (08 Beachvolley Club) med 2-0 i set.

Segersiffrorna skrevs till 21-19, 21-16.
- Helt underbart att vi lyckas försvara SM-guldet! All träning ger resultat - ett skönt kvitto. Vi lyckades kontrollera vinden mycket bättre än i semifinalen och kunde slappna av på ett helt annat sätt. Vi är jättenöjda med spelet, säger ”Thurin-twins” till C More direkt efter matchen.


25-åringarna från Sollentuna har i många år varit ett av landets bästa lag och har de senaste säsongerna dessutom tävlat både flitigt och framgångsrikt på världstouren, FIVB World Tour. Så sent som i juni säkrade duon en historisk tredjeplats när världstouren besökte Aydin, Turkiet. Det var Sveriges första pallplats någonsin på FIVB World Tour. Lägg därtill att de varit i final på samtliga tre stopp på Swedish Beach Tour, den svenska elittouren i beachvolley, hittills i sommar så förstår ni snart varför laget tippades som en favoriterna inför årets SM-turnering.

- Vi har väldigt goda förutsättningar med beachhallen i Södertälje och har en fantastisk tränare i Mattias Magnusson. Spelarna vi tränar med och mot är dessutom några av Sveriges bästa, vilket gör att motståndet alltid är bra. Vi tränar och spelar i en miljö som är lätt att utvecklas i, fortsätter systrarna.

PRISPALL: Senior-SM Dam
1: Kristina Thurin (08 Beachvolley Club) / Susanna Thurin (08 Beachvolley Club)
2: Tadva Yoken (08 Beachvolley Club) / Sigrid Simonsson (Göteborg BC)
3: Sofia Ögren (08 Beachvolley Club) / Camilla Nilsson (Nyköpings FK)
3: Felicia Granberg (IKSU) / Johanna Wikberg (IKSU)
Fullständiga resultat! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Foto: Robert Boman.

Även Örkelljunga VK:s Peter Lundgren och Jakob Wijk Tegenrot försvararde fjolårets SM-guld när 2018 års SM-vecka nådde sitt crescendo under söndag eftermiddag. I finalen besegrades 16-åriga supertalangerna David Åhman (IKSU) / Jonatan Hellvig (Lidingö) i två raka set.

Segersiffrorna skrevs till 21-11, 21-17.
- Ärligt talat gick det lite halvknackigt innan SM, men väl här på Tylösand har det känts otroligt bra. Vi hittade spelet och det blev bara bättre längs vägen. I finalen gjorde vi sedan vår bästa match för helgen. Vi gav inte bort något gratis och hade en klar matchplan som vi fullföljde. Att spela som bäst när det gäller som mest är en styrka. Nu har vi försvarat SM-guldet - oerhört skönt!, säger duon till C More efter finalmatchen.


Under vinterhalvåret spelar Lundgren/Tegenrot volleyboll i elitserielaget Örkelljunga VK, en av Sveriges mest anrika volleybollföreningar. Under sommarmånaderna byter de taraflexgolvet mot sand och utmanar den svenska beachvolleyeliten, något de bevisligen gör med stor framgång. Nu tar de nästa steg i sin beachvolleysatsning.
- Nu närmast väntar Swedish Beach Tour (den svenska elittouren i beachvolley) i Nyköping och därefter kommer tourfinalen i Örebro. Sedan siktar vi på spel på världstouren, FIVB World Tour, som kommer till Montpellier, Frankrike, i slutet av augusti, säger Peter.

Fjolårets SM-guld kom på ett regnigt Skrea Strand, Falkenberg, där sanden var hårt packad och inte helt olik ett inomhusgolv lämpat för volleyboll. Det gav ÖVK-duon optimala förhållanden att utnyttja sina styrkor. På Tylösand har underlaget varit betydligt mer poröst, vilket erbjudit en rejäl utmaning.
- Vinden var också tuff. Oerhört skönt att vi tog guld på den här sanden också och fick visa att vi kan spela bra även på det här underlaget och under sådana här förhållanden, avslutar duon.

PRISPALL: Senior-SM Herr
1: Peter Lundgren (Örkelljunga VK) / Jakob Wijk Tegenrot (Örkelljunga VK)
2: David Åhman (IKSU) / Jonatan Hellvig (Lidingö SK)
3: Martin Appelgren (Göteborg BC) / Simon Bohman (Göteborg BC)
3: Viktor Jonsson (08 Beachvolley Club) / Christofer Lewin (Göteborg BC)
Fullständiga resultat! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2018-08-05

Senast uppdaterad: 2018-08-05

Visa fler nyheter

Sponsorer