Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM står för dörren

I morgon smäller det! Sveriges bästa beachvolleyspelare invaderar Falkenberg när SM dundrar igång på Skrea Strand. Volleyboll.se har tagit sig ett snack med arrangören, Falkenbergs VBK, inför beachvolleyfesten.

Beachvolley-SM står för dörren. 1-7 augusti invaderas Skrea Strand i Falkenberg av omkring 850 beachvolleylirare i åldrarna 16-60 år.

Under den sju dagar långa beachvolleyfesten ska Sveriges bästa spelare koras i sammanlagt 23 klasser.

I skrivande stund pågår förberedelserna för fullt i Falkenberg:
- Vi har jobbat på bra, så gott som allt är klart. 19 av 21 banor är uppsatta, Center courten står redo och vi har redan massvis med spelare som är på plats och tränar. Härligt att se, säger Anders Bengtsson, projektledare för Beachvolley-SM.

"Beachvolley på riktigt!"

Närmare 40 funktionärer har jobbat helgen igenom med att iordningställa arenaområdet och evenemangsytan. I morgon intas den av veteraner och juniorer som har äran att öppna SM-veckan.
- Det bjuds på härlig beachvolley på 21 planer, från morgon till kväll, sju dagar i rad. Maffigt! Vi känner verkligen att det närmar sig. Det här blir en spännande vecka, säger Bengtsson och fortsätter:
- Jag vill rikta ett stort välkomnande till alla spelare som kommer hit. Vi hoppas att de får en härlig vecka och att de ska trivas. De flesta vet vad som väntar där ute i sanden: Den är inte hitkörd och kan därför innehålla både småsten och snäckor. Dessutom kan det bli blåsigt. Men det är en del av charmen. Det här är beachvolley på riktigt, avslutar Bengtsson.

Volleykanalen livesänder

Volleykanalen, Svensk volleybolls officiella TV-kanal, livesänder från Skrea Strand hela veckan. Den som inte har möjlighet att vara på plats kan via webb-TV se samtliga matcher som spelas på Center court och Side court 1.

Mer info finns på www.volleykanalen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Rapportering via volleyboll.se

Volleyboll.se rapporterar givetvis direkt från Skrea Strand veckan igenom. Håll utkik på hemsidan samt Svensk volleybolls Facebook-sida för resultat, bilder och senaste nytt.

Spelschema för var och en av speldagarna läggs upp på volleyboll.se efter att avprickning och tekniska möten är genomförda.

Fakta – Beachvolley-SM
Datum: 1-7 augusti
Spelplats: Skrea Strand, Falkenberg
Biljettpris: GRATIS!
Antal deltagare: Cirka 850

LÄS MER
Tekniska möten under Beachvolley-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-07-31

Senast uppdaterad: 2016-07-31

Visa fler nyheter

Sponsorer