Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Fullmatad beachvolleyhelg väntar

Historisk Europatourtävling, Swedish Beach Tour och Back to the Beach. Tre jätte-event under en och samma vecka. Det bästa av allt? De arrangeras knappt 60 kilometer från varandra.

Den här veckan måste vara smått unik. Tre jätteturneringar avgörs i princip samtidigt - och de genomförs blott 60 kilometer från varandra. En bilresa på nätta 40 minuter tar dig från den ena arenan till den andra. Här finns läge att se beachvolley av både svensk och europeisk toppklass. Det är med andra ord dukat för en beachvolleyfest som hette duga!

Europatouren i Laholm 6-9 juli

I dag, fredag, dundrar den historiska Europatourtävlingen CEV Satellite Laholm igång på allvar med Main draw på Mellbystrand, Sveriges längsta sandstrand. Väl där återfinns tre svenska lag i form av Tadva Yoken/Sigrid Simonsson, Susanna Thurin/Kristina Thurin samt Tora Hansson/Sofia Ögren.

Den fantastiska arenan, som är belägen precis vid havet, ramas in av en maffig sponsor- och eventby. Utöver att njuta av beachvolley av världsklass erbjuds också besökaren möjligheten att testa på en rad olika kringaktiviteter. Fri entré för alla!

FAKTA: CEV Satellite Laholm
Datum: 6-9 juli


Spelplats: Mellbystrand, Laholm
Arrangör: Play 4 Life
Antal lag: 16 damlag i huvudtävlingen (Main draw) + 16 damlag i kvalet
Prispengar: 7 500 euro
CEV:s officiella tävlingssajt: http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_3BOX.aspx?ID=1011&mID=2075&sID=0&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod Länk till annan webbplats.=
Officiell hemsida: http://laholmbeach.se/ Länk till annan webbplats.

Swedish Beach Tour i Helsingborg 7-9 juli

2017 års upplaga av den svenska elittouren rullar vidare till sitt tredje stopp av totalt nio. Några av landets bästa dam- och herrlag står redo att inta Fri Bad i Helsingborg. Bland deltagarna hittar vi bland andra hemmahoppen Peter Lundgren och Jakob Wijk Tegenrot, som till vardags spelar i elitserielaget Örkelljunga VK. Som extra krydda har också unga stjärnskottet Fanny Åhman och Italienproffset Isabelle Haak tilldelats ett Wild card.

Den som inte har möjlighet att vara på plats kan med fördel klicka in på Volleykanalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som livesänder samtliga matcher. Mer info om tävlingen finns på www.swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Fri entré för alla!

Back to the Beach i Laholm 8-9 juli

Parallellt med CEV Satellite Laholm är det dags för det tredje och sista tourstoppet av Back to the Beach. Här går både en Challenger och en Open Svart av stapeln. Sammanlagt deltar omkring 50 lag från hela landet. Turneringarna avgörs bokastavligt talat ett stenkast från den maffiga arenan där Europatourtävlingen spelas. Mer info om Back to the Beach och helgens turneringar finns här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Appelgren/Bohman till Ukraina

Som om inte det vore nog beger sig också Sveriges högst rankade herrlag Martin Appelgren/Simon Bohman till Ukraina för att delta i CEV Satellite Kharkiv. Följ deras framfart via den officiella turneringssajten! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2017-07-07

Senast uppdaterad: 2017-07-07

Visa fler nyheter

Sponsorer