Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

"Hometown boys" får chansen i historiska Europatourtävlingen

Med tre veckor kvar till den historiska Europatourtävlingen i Göteborg kommer glädjande nyheter. Appelgren/Bohman och Herrmann/Annerstedt – båda hemmahörande i arrangerande Göteborg Beachvolley Club - får chansen att kliva direkt in i Main draw.

Torsdagen den 13 april blir en historisk dag. När CEV Satellite Göteborg dundrar igång arrangeras en Europatourtävling i beachvolley för första gången någonsin på svensk mark.

Några av Europas bästa herrlag kliver då ner i sanden som täcker de sammanlagt 16 inomhusbanorna i världens största beachvolleyhall, Beach Center i Göteborg.

Med drygt tre veckor till start kan volleyboll.se nu presentera glädjande nyheter. Minst två av de 16 lag som gör upp i huvudturneringen kommer vara svenska. Martin Appelgren / Simon Bohman och Alexander Herrmann / Alexander Annerstedt har fått klartecken att gå direkt in i Main draw.

Som extra krydda kan vi också konstatera att båda lagen har sin hemvist i Göteborg Beachvolley Club och Beach Center.
- Vi är fantastiskt glada över att få chansen att göra upp med Europa-eliten i vår egen hemmaborg. En häftig känsla - otroligt inspirerande. Vi känner stor stolthet för vår klubb som drar ihop ett sånt stort evenemang, säger Appelgren/Bohman.

Herrmann/Annerstedt fortsätter:
- Det är något av en dröm som blir sann. Största beachvolleyturneringen som någonsin arrangerats i Sverige – och vi lyckas bli två GBC-lag i Main draw… Underbart!

”Slitit många timmar”

Appelgren/Bohman är Sveriges högst rankade herrlag. Efter ett hektiskt fjolår, där laget tävlade flitigt ute i Europa, inledde de 2017 med Major-kval i Fort Lauderdale, Florida. Nu är duon redo att smasha igång säsongen på allvar.
- Att få inleda beachvolleyåret på hemmaplan på det här sättet är väldigt speciellt. Vi har slitit många timmar i den här sanden och hallen. Vi känner den utan och innan. Vi har alla förutsättningar att leverera goda resultat - och det är vad vi siktar på. Vi vill vara med och slåss om viktiga rankingpoäng och hoppas få många högkvalitativa matcher i kroppen inför resten av säsongen, säger Team "Appleboom".

Team Alexander är i sin tur ett relativt nybildat lag med både rutin och talang. Herrmann har varit en del av den svenska beachvolleyeliten i flera år, medan 23-årige partnern Annerstedt etablerade sig på allvar under fjolårssäsongen. Efter en femteplats på SM, ett silver på Mixed-SM, sitt första tourguld under SBT Kalmar och seger i Tourfinalen i Umeå belönades han med Svensk volleybolls utmärkelse som Årets genombrott 2016.
- Vi har utvecklats mycket sedan vi började spela ihop i höstas. Att få knipa en seger på den här nivån på hemmaplan vore fantastiskt. Vi kommer slita som djur för det, säger duon.

Två svenska lag kan bli tre

Chansen finns dessutom att vi får se ytterligare ett svenskt lag kliva in i huvudturneringen. Linus Tholse (Nyköpings Frisksportklubb) och Jakob Molin (Habo Wolley) är nämligen inne i den inledande kvaltävlingen.
- Jätteroligt! Det blir första gången vi spelar mot den absoluta toppen i Europasammanhang. Vi har kommit igång bra och vann vår första Challenger-tävling tillsammans nyligen, säger duon.

Tre veckor till turneringsstart alltså. För arrangören Göteborg Beachvolley Club är det bråda dagar.
- Att arrangera en turnering av den här digniteten ställer stora krav på organisationen, men vi ligger i fas och har kommit en bra bit på vägen. Känslan är att det lyfter hela klubben. Alla är taggade och förväntansfulla inför vad som komma skall, säger GBC:s projektledare Sandra Krook.


LÄS MER
Dubbla Europatourtävlingar till Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

FAKTA
Fakta - 2017 CEV Beach Volleyball Satellite Gothenburg
Datum: 13-16 april
Spelplats: Beach Center, Göteborg
Arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Antal lag: 16 herrlag i huvudtävlingen (Main draw) + 16 herrlag i kvalet.
Prispengar: 4 000 euro
CEV:s officiella tävlingssajt: http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_3BOX.aspx?ID=1010&mID=2059&sID=0&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod Länk till annan webbplats.=

Fakta – GBC / Beach Center
Beach Center är världens största beachvolleyhall och ägs av Göteborg Beachvolley Club, Svensk volleybolls största medlemsförening. Här finns 16 inomhusplaner samt restaurang, strandbar och gym.

Fakta - Team GBC - Road to Tokyo 2020
Team GBC - Road to Tokyo 2020 består av 13 spelare som alla satsar helhjärtat på beachvolley och det stora målet OS i Tokyo 2020. Satsningen sker i Göteborg och Beach Center är hemmaarena och det är också här spelarna just nu förbereder sig inför säsongen 2017.

KONTAKT
Anders Nordahl, GBC/Beach Center (arrangör)
anders@beachcenter.se - 0733 28 19 01

Sandra Krook, GBC/Beach Center (arrangör)
sandra.krook@gbcbeach.com - 0733 28 19 05

Fler nyheter

Publicerad: 2017-03-22

Senast uppdaterad: 2017-03-22

Visa fler nyheter

Sponsorer