Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Lundqvist tackar för sig

Karin Lundqvist hör till Svensk volleybolls största profiler genom tiderna. Efter 21 år som elitspelare i både volleyboll och beachvolley väljer hon nu att avsluta karriären.

Karin Lundqvists långa och framgångsrika spelarkarriär är över. Det meddelar hon under torsdagsmorgonen.
- Beachvolleyn har gett mig mängder av erfarenheter, har tagit mig till platser över hela världen och gett mig minnen för livet, säger Lundqvist och fortsätter:
- Tusen tack till alla mina sponsorer som har gjort dessa år möjliga, och tack till förbundet för allt stöd. Även ett stort tack till alla de människor som har brytt sig, hejat, stöttat och kommit med varma ord. Jag ser fram emot att fortsätta sprida passionen för beachvolleyn i andra former framöver.

Förbundsstyrelsens ordförande, Saffet Eraybar, om nyheten:
- Karin är en central karaktär i Svensk volleyboll i allmänhet och svensk beachvolley i synnerhet. Hon är en fantastiskt förebild för våra unga utövare. Hennes driv, ambition och passion för idrotten har haft stor betydelse för beachvolleyn i Sverige. Vi önskar henne all lycka.

"Imponerad"

Generalsekreterare Bengt Wicksell stämmer in i hyllningskören:

- Jag är glad att jag fått jobba för Svensk volleyboll samtidigt som Karin spelat beachvolley. Jag är imponerad av hennes vilja och förmåga att ständigt utvecklas och nå framgång med olika partners. Jag vill rikta ett stort, varmt tack till henne för allt hon gjort för Svensk volleyboll.

Helgens SBT-tävling i Göteborg blev Lundqvists sista framträdande. Och sortin blev en helt annan än den hon hade önskat sig. Karin och spelpartnern Anne-Lie Rininsland blev strukna ur tävlingen efter sen ankomst.
- Jag önskar att avslutningen hade blivit annorlunda. I helgen insåg jag att man kan inte göra allt samtidigt, säger Lundqvist och fortsätter:
- Jag hade sedan länge bokat träningslägret med Play 4 Life och Back to the Beach på Mellbystrand. Därför tackade jag först nej till SBT Göteborg, men jag ville så gärna ställa upp för Anne-Lies skull, för att hon skulle få spela på hemmaplan bland familj och vänner.
- Tyvärr gick det inte som planerat. Jag är ledsen för dem som drabbades.

"Känns naturligt"

- För min del var det första gången i min 19-åriga beachkarriär som det var viktigare för mig att prioritera något annat än mitt eget spel. Med det känns det naturligt att jag nu tackar för mig inom svensk beachvolley, och tackar för tiden i landslaget.

17 år på världstouren, otaliga mästerskap och mängder med landskamper i både volleyboll och beachvolley. Lundqvist kan blicka tillbaka på en framgångsrik karriär:

- Självklart kommer mina tre år i Brasilien och bronsmedaljen med Raquel Ferriera på Banco do Brasil 2012 högt på min lista av minnen. Min första vinst på Sverigetouren, tillsammans med Jessica Sandberg 2001, är en annan favorit. Detsamma gäller niondeplatsen med Nina Grawender på EM i Klagenfurt 2013, samt segern i OS-kvalet i Sotji 2015 tillsammans med Anne-Lie Rininsland. Som min pappa alltid säger: "Det finns många goda karameller att suga på". Tack för allt!

Ett axplock av Lundqvists meriter
- Sju SM-guld
- Brons på den brasilianska touren Banco do Brasil 2012 i Salvador. Karin blev därmed historisk som första europé att ta sig upp på prispallen.
- Bäst rankad 4:a på Banco do Brasil med Raquel Ferriera.
- Tre femteplatser på Grand Slam World Tour under 2008
- Två niondeplatser på Europeiska Mästerskapen. 2013 med Nina Grawender och 2016 med Anne-Lie Rininsland.
- Bäst placering världsrankingen: 9:a, med Angelica Ljungquist 2009.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-07-21

Senast uppdaterad: 2016-07-21

Visa fler nyheter

Sponsorer