Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Maffig inramning när SBT Kalmar avgjordes

Hansson/Ögren och Berg/Annerstedt. Där har ni segrarna i premiärupplagan av SBT Kalmar. Redaktionen tog sig ett snack med segrarna. Häng med!

SBT Kalmar kan inte beskrivas som annat än en succé. Och det är sannolikt två par som håller med extra mycket om den saken.

Tora Hansson och Sofia Ögren briljerade helgen igenom och stod som slutgiltiga segrare i Kalmar efter en riktig holmgång i finalmötet med Simonsson/Rohkämper. Segersiffrorna skrevs till 2-1 (17-21,21-17,16-14) inför fullsatta läktare på ett kokande Långviken.
– Vi gick snabbaste vägen hit (fyra raka segrar) och är väldigt glada för det, med tanke på värmen. Vi tror att det hjälpte oss i finalen, säger Tora Hansson och fortsätter:
– Det känns såklart jättebra inför SM. Inte minst för att vi vänder även den här matchen. I Uppsala, mot Thurinarna, vände vi underläge 12-17 till seger, och nu gör vi det igen. Det är något att ta med sig.

På fyra deltävlingar har duon därmed inkasserat två toursegrar. Dessutom har de aldrig slutat sämre än trea. Imponerande, minst sagt!
– Helt klar över förväntan, fortsätter Sofia Ögren.

Duon hyllar arrangemanget i Kalmar:
– Vi har pratat om det hela tiden. Helt fantastiskt. Coolt att de inleder med 16 lag. De har gjort det väldigt bra. Vi har kännt oss välkomna från första stund. Alla funktionärer är hjälpsamma och positiva. Superkul att vara här!

”Kycklig och currysås”

På herrsidan var det som sagt Björn Berg och Alexander Annerstedt som drog det längsta strået. Den temporära konstellationen presterade grym beachvolley helgen igenom. Blandingen av rutin och ungdomlig entusiasm tycktes vara den perfekta kombon.

Finalen avgjordes dock, till allas förtret, via walk over. Motståndarna Lewin/Nilsson tvingades kasta in handduken på grund av sjukdom. Den trycka hettan gjorde troligtvis inte saken bättre. Dessförinnan hade Berg/Annerstedt plockat hem första set med 21-15. Så nog var det rättmätiga segrare som fick ställa sig högst upp på pallen:
– En mycket, mycket trevlig helg har vi haft här i Kalmar, konstaterar den evigt unge Björn Berg efter segern.

Duon passar dessutom på att avgöra segerreceptet:
– Det har varit samma mat hela tiden. Friterad kyckling med ris och currysås, för Annerstedt del. Jag körde sushi, fortsätter Berg.

Annerstedt, som imponerat stort under sommarens SBT, njuter av sin första tourseger:
– En superkul helg. Härligt och lärorikt att hänga med Björn och se hur han förbereder sig för match. Mycket lärorikt.

SM nästa

Avslutningsvis vill vi även uppmärksamma arrangören Kalmar Volleybollklubb och deras funktionärer, som stått för fantastiskt jobb helgen igenom. Inte tusan märktes det att det var första gången en SBT-tävling arrangerades i staden!

Nästa vecka är det uppehåll i SBT-cirkusen. Och bra passar väl det. Det ger nämligen våra tourstjärnor möjlighet till återhämtning, finslipning och formtoppning inför Beachvolley-SM som går av stapeln på Skrea Strand, Falkenberg, om knappt två veckor.

Och visst ses vi där?!
Till dess: Life’s a beach!

Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-07-25

Senast uppdaterad: 2016-07-25

Visa fler nyheter

Sponsorer