Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska framgångar i Singapore

Det var länge sedan svensk beachvolley hade så många lag som gör bra resultat på världstouren samtidigt. Volleyboll.se kan i dag presentera Utlandskollen - Beach, som låter oss följa hur det går för våra svenska beachspelare ute i världen.

Här kommer en återblick på det som har hänt ute i Beachvolley-världen under de World Tourtävlingar som ägt rum föregående vecka.

Ostrava (Tjeckien) 4*
Tvillingarna Thurin spelade kval och ställdes i den första rundan mot det norska paret Kjølberg/Hjortland, förlust med 19-21, 11-21 och tyvärr tidigt uttåg ur den tuffa turneringen.

Singapore Open (Singapore) 2*
Nilsson/Ögren förlorade även de sin kvalmatch mot italienskorna Gradini/Puccinelli med 16-21, 12-21.

Appelgren/Bohman vann sina båda gruppspelsmatcher. I 8-delsfinalen vann de mot I. Nuttanon/P. Sedtawat (Thailand) med siffrorna 20-22, 17-21. Kvartsfinalen slutar tyvärr i förlust mot Nõlvak/Tiisaar (Estland) 11-21, 16-21. Appelgren/Bohman tar dock i och med 5:e platsen sitt bästa resultat hittills på världstouren. Grattis!

Simonsson/Yoken stod också för sin bästa prestation i deras karriär då de kämpade sig genom fältet och flertalet 3-setare i Singapore. Efter förlust i första matchen i gruppen blev det en ”måstematch” mot Barboni/Costantini som de vann över i 3 set (21-16, 19-21, 15-10) vilket ledde till avancemang och 8-delsfinal. Även 8-delsfinalen bjöd på en 3-setare där Simonsson/Yoken slog australiensiska Bell/Ngauamo, som dessutom var turneringens 3:e bäst rankade lag, setsiffror: 21-19, 28-30, 11-15. I kvartsfinalen besegrades ryskorna Dabizha/Mastikova (18-21, 17-21). Semifinalen innebar möte med det japanska paret Suzuki/Murakami där det blev förlust med 18-21, 16-21. I matchen om bronset stod svenskorna mot Behlen/Schneider (Tyskland) som tidigare i Maj vann en 2-stjärning Word Tour i Kambodja. Matchen blev en benhård kamp där tyskorna till slut stod som segrare efter 27-25, 13-21, 15-11.
–”Vi är otroligt stolta över vårt spel och pressar bra lag och är så nära en 3:e plats. Vi leder 11-7 i tredje set men lyckas tyvärr inte hålla i samma aggressiva spel som vi haft hela bronsmatchen.” säger Tadva Yoken till volleyboll.se. ”Nu blir det att ladda om snabbt för på tisdag åker vi till Polen och tävlar på 4* Warszawa. En tuff tävling men otroligt kul att ta med sig så stabilt spel från Singapore!” fortsätter Tadva som är hungrig efter fler bra resultat. 4:e platsen i denna 2-stjärniga turnering är helt klart bland de största framgångarna som Svensk Beachvolley har uppnått de senaste åren. Grymt stark insats!

Manavgat Open (Turkiet) 1*
Lindström/Malmström gick med en vinst och en förlust vidare ur gruppen i main draw-fasen, därefter fick de möta det japanska paret Ishitsubo/Shiba som blev för tuffa (11-21, 16-21). Japanskorna slog sig därefter genom hela fältet och tog hem turneringen.

Molin/Tholse tog sig även de ur gruppen, vann sin 8-delsfinal och fick möta paret Abell/Thomsen (Danmark). Danskarna gick ur kvarten som segrare (21-11, 21-18) och tog senare hem turneringens andraplats.

Kommande turneringar: I Warszawa (Polen) spelas en 4* turnering och Appelgren/Bohman står som andrareserv att få delta i kvalet. Simonsson/Yoken och Thurin/Thurin är båda med i kvalet som drar igång tisdag den 26 juni. Det spelas även en NEVZA i Oddesand, Norge, där vi representeras av hela sex herrlag och tolv damlag! Heja Sverige!

Fler nyheter

Publicerad: 2018-06-25

Senast uppdaterad: 2018-06-25

Visa fler nyheter

Sponsorer