Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Thurinarna om succéveckan i Estland

Susanna och Kristina Thurin har en minst sagt häftig vecka bakom sig. Efter fantastiskt spel säkrade tvillingarna en fjärdeplats vid Student-VM i Estland. Volleyboll.se tog sig ett snack med duon om prestationen.

Thurinarna stod för en högst imponerande insats under Student-VM i estländska Pärnu. Duon dundrade hem fem segrar och tog sig hela vägen till semifinal. Väl där blev det dock respass mot laget som sedermera skulle ta hem hela mästerskapet, andraseedade amerikanskorna Hughes/Claes. Den efterföljande bronsmatchen slutade i sin tur med knapp förlust mot Soria/Lobato (Spanien). Siffrorna skrevs till 1-2 (21-19, 20-22, 8-15).

Tvillingarna medger att medaljmissen svider, men konstaterar samtidigt att de åkte till turneringen utan att ha några större förväntningar.
- Vi visste inte alls hur motståndet skulle vara, så det var svårt att sätta upp något mål. Vi ville ju gärna ta oss ur gruppen och självklart spela så bra vi bara kunde, säger duon och fortsätter:
- Visst känns det lite surt att vi inte lyckades knyta ihop säcken i bronsmatchen, men i sin helhet är vi är supernöjda. Vi spelade riktigt bra genom hela turneringen och slog ut många bra lag så det är vi riktigt nöjda med.

På vägen till fjärdeplatsen besegrades bland annat tyskorna Glenzke och Arnholdt, som någon enstaka vecka tidigare hade spelat hem Europatourtävlingen i Rumänien.
- Helt klart en höjdpunkt från veckan. Spelet fungerade jättebra! Det kändes riktigt stabilt under hela turneringen och vi sprang upp mer försvar än vi någonsin gjort tidigare, så himla kul!

Vad händer framöver för er del?
- Nu blir det fokus på den svenska touren och Nevza i några veckor, sen är vi sugna på att åka ut i världen och spela!

Vad tar ni med från tävlingen?
- Hur vårt spel har utvecklats! Och det har vi främst Årets ledare, Mattias Magnusson, att tacka för. För tre år sedan spelade vi U23-EM och mötte samma tjeckiska lag som vi gjorde nu under Student-VM. Då fick vi storstryk, och den här gången blev det tvärtom. Väldigt roligt att kunna jämföra sig lite på det sättet.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-07-20

Senast uppdaterad: 2016-07-20

Visa fler nyheter

Sponsorer