Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tomas är Årets ledare

Med stort hjärta, hårt arbete och fullständig självklarhet har Tomas Arvidson i snart 20 års tid spridit värme och glädje genom beachvolley. Därför tilldelas han nu utmärkelsen Årets ledare inom Svensk volleyboll.

Under söndagen, i samband med finaldagen av Nevza Beach Sweden, avslöjades att Tomas Arvidson utsetts till Årets ledare inom Svensk volleyboll. Tillsammans med förbundsordförande Saffet Eraybar klev han in på centercourten och mottog utmärkelsen.
- Oj, vilken fantastisk nyhet! En stor och hedrande överraskning som gör mig glad och stolt, sa Tomas när volleyboll.se nådde honom med nyheten tidigare under veckan.

När han fick motiveringen uppläst för sig lär reaktionen inte vänta på sig:
- Wow! Väldigt fint och roligt att få ett sådant erkännande. Det är en bekräftelse på att allt hårt arbete uppskattas.

Beachfrälst pastor

Tomas är den beachfrälste pastorn och eldsjälen som driver BeachAid, föreningen och välgörenhetsinitiativet som med små medel och ideellt engagemang uträttar stora ting.

Ideén föddes sommaren 2000 när Tomas var bosatt i Ödeshög.
- Jag hade en stark dröm om att göra något, att kunna hjälpa andra, med hjälp av volleyboll och min kristina tro, berättar Tomas. Jag föreslog att man skulle fylla torget i Ödeshög med sand och spela beachvolley för att hjälpa folk i nöd. Och vi fick gehör. Under ett par dagar spelades turneringar av olika slag och alla startavgifter gick till fattigdomsbekämpning. På den vägen kom vi i kontakt med en hjälporganisation som utmanade oss göra om samma sak på fler platser i landet. Där och då föddes BeachAid.

17 år har passerat sedan starten i Ödeshög. Och Tomas engagemang har sannerligen gett resultat. Genom åren har smått fantastiska 1,5 miljoner kronor samlats in till välgörenhet.

I dagsläget stöttar BeachAid viktiga projekt i Kongo, Indien, Syrien och Sverige. Dessutom är man en av de främsta fanbärarna i insamlingen till Beachvolley Mot Cancer. Allt finansieras av startavgifter och gåvor som kommer in under de över 60 beachvolleyturneringarna som föreningen årligen arrangerar runt om i landet.


Kärlek till idrotten

Tomas ”Beachpreacher” Arvidson har även tagit kyrkan till beachen och varit med och startat världens första beachvolleyförsamling – BeachChurch, som idag är huvudman för BeachAid.
- Vi är en öppen kyrka med tre kärlekar: Kärleken till beachvolley, kärleken till människor och kärleken till Gud. Man bör ha minst en av dessa för att vara med, säger Tomas med glimten i ögat.

Med brinnande engagemang och självklarhet fortsätter Tomas vara den drivande kraften bakom BeachAid. Det gångna året har han dessutom varit med om att ge Falköpings VK:s beachsektion en ny injektion genom att organisera regelbundna träningar och spel. Så var hittar han drivet?
- Det grundas i mina intressen. Dels är det kärleken till beachvolley. Dels är det min kristna tro och viljan att hjälpa- det finns inget som ger mig så mycket, konstaterar Tomas.
- BeachAid växer fortfarande och jag ser framför mig att det kommer fortsätta så. Vi är många som hjälps att driva det här, vilket gör det mycket lättare. Vi är ett stadigt gäng engagerade som leds av en drivande styrelse. Det inspirerar mig!

MOTIVERING
Tomas Arvidson är Årets ledare inom Svensk volleyboll. Han är en föreningsmänniska och eldsjäl ut i fingerspetsarna. Tomas är den drivande kraften bakom BeachAid, föreningen och initiativet som med beachvolley som verktyg slussat över 1,5 miljoner kronor till välgörande insamlingar och projekt under snart 20 års tid. Tomas är en förebild, både som föreningsledare och medmänniska, och en ambassadör som genom brinnande engagemang inspirerar och sprider vår fantastiska idrott.

Fler nyheter

Publicerad: 2017-11-05

Senast uppdaterad: 2017-11-05

Visa fler nyheter

Sponsorer