Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U22-EM: Åhman/Nilsson klara för semifinal

2-1-seger över Norge. David Åhman/Jacob Hölting Nilsson är klara för semifinal i U22-EM. "Hur coolt som helst att vi har en 17-åring i semifinal", säger coachen Rasmus Jonsson.

Beachvolley: U22-EM i Vlissingen, Nederländerna
Kvartsfinal:
Mol/Ringöen, Norge – Åhman/Hölting Nilsson, Sverige
1-2 (27-25, 16-21, 10-15)


Coach Rasmus Jonsson berättar:

– Det blev en riktigt tuff match mot Norge som spelade bra. Vi fick några för många nollhandlingar i anfall när vi blev tidiga in och hamnade under bollen. I övrigt spelade vi bra och hade setbollar, men förlorade det med 27-25. Från andra set och framåt spelade ”Jacke” oerhört bra sideout och levererade på en väldigt hög nivå. Samtidigt tog han nio blockpoäng. Killarna tryckte på ordentligt och tog andra set med 21-16 och tredje med 15-10.När Jonatan Hellvigskadade handen på träning för några dagar sedan tvingades Åhman/Hellvig dra sig ur VM.
Det gav blott 17-årige Jacob Hölting Nilssonchansen att med kort varsel spela U22-EM i Vlissingen, Holland, med David Åhman.

Och där gör de succé. Tre raka segrar i gruppen. Seger över Bulgarieni åttondelsfinalen.
Och under den sena lördagskvällen blev det seger över ett av lagen som var favoriter till titeln: norska Mol/Ringöen, där Markus Mol är lillebror till den olympiske mästaren Anders Mol.


– Det är hur coolt som helst att Jacob som 17-åring är framme i semifinal i U22-EM. David spelar jättebra, men norrmännen prickskjuter serven på ”Jacke” och han står upp fantastiskt bra i servemottagningsanfallet, säger Jonsson.

I morgon, söndag, väntar Österrike i semifinalen. Matchen börjar 12:20.
Semifinalen streamas på EurovolleyTV här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Jacob Hölting Nilsson passar David Åhman. Foto: CEV

Fler nyheter

Publicerad: 2022-06-11

Senast uppdaterad: 2022-06-11

Visa fler nyheter

Sponsorer