Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beach Pro Tour: Åhman/Hellvig finslipar formen i Schweiz

Svenska världsettorna David Åhman och Jonatan Hellvig fortsätter OS-uppladdningen med världstourtävling på allra högsta nivå i Gstaad, Schweiz, 4-7 juli. Volleyboll.se levererar förutsättningar och länkar!

Foto: Volleyball World.

Biljetten till 2024 års OS i Paris säkrades i slutet av april när de svenska beachvolleykometerna och deras coachteam Rasmus Jonsson och Anders Kristiansson blev herrar på täppan i Tepic (Mexiko) för andra året i följd. Sedan följde ytterligare två segrar på världstouren i Portugal och Tjeckien efter att ha levererat bländande spel.

Kommande dagar ska det avgöras ännu en Elite16-tävling; den främsta tävlingsnivån på världstouren. Inramad av ett fantastisk berglandskap står Gstaad, Schweiz, som skådeplats för evenemanget, dit endast de bästa av de bästa kvalificerar sig för spel. Turneringen är sista världstour-stationen inför Paris och fungerar för många deltagande lag som OS-genrep.

Huvudturneringen inleds på torsdag då fyra grupper med fyra lag i varje släpps lös. De tre bästa lagen från varje grupp går till slutspelfasen, där vinnarna sedermera vaskas fram på söndag.

Våra blågula 22-åringar kliver ner i sanden torsdag 4 juli kl. 09:00 då ett kvallag som spikas på onsdag radar upp på andra sidan nätet för första gruppspelsmatchen i Pool A.

Därefter väntar ytterligare två gruppspelsmatcher, först mot italienska duon Cottafava/Nicolai på torsdag, samma laget som även väntar i OS-gruppspelsfasen, och sedan mot Grimalt kusinerna från Chile på fredag.

Tvåan och trean i varje grupp kvalificerar sig för åttondelsfinal, medan gruppvinnaren går direkt till kvartsfinal.

Sveriges gruppspelsmatcher:

  • 4 juli | 09:00 – Åhman/Hellvig (SWE) vs TBD (kvallag som spikas onsdag)
  • 4 juli | 14:00 – Åhman/Hellvig (SWE) vs Cottafava/Nicolai (ITA)
  • 5 juli | 10:00 – Åhman/Hellvig (SWE) vs Grimalt/Grimalt (CHL)

Så följer du tävlingen

Samtliga matcher livestreamas på volleyballworld.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och viaplay.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

På den officiella turneringssaiten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns livescore, spelscheman, nyheter och mycket mer.

Följ @svenskvolleyboll på Facebook och Instagram för dagliga uppdateringar om händelseutvecklingen!

Fler nyheter

Publicerad: 2024-07-02

Senast uppdaterad: 2024-07-02

Visa fler nyheter

Sponsorer