Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ny RIG-instruktör till hösten

Idag kan vi presentera ett nytt tillskott till RIG-staben i Falköping. Kathryn Chen är nämligen ny i rollen som instruktör på Riksidrottsgymnasiet.

Förra veckan började sommarlovet för eleverna på RIG i Falköping och när de kommer tillbaka till skolan i höst gör de det till en ny instruktör. Kathryn Chen är namnet på RIG’s senaste tillskott när Whitney Turner har tackat för sig som instruktör. Chen kommer senast från rollen som spelare i Linköpings elitlag och som assisterande tränare för Linköpings B-damer, hon har en lång meritlista som både spelare och tränare.

Chen spelade klubbvolleyboll i hemlandet Australien och har även representerat Australiens landslag på både ungdom- och seniornivå. Efter skolgången i Greater Melbourne Volleyball Academy har hon även tränat i Sydkorea, Japan samt deltagit i talangprogramet Centre of Excellence program hos Australian Institute of Sport. Hon har dessutom en Bachelor of Exercise Science and Clinical Rehabilitation från Victoria University.

Som tränare har hon, utöver uppdraget hos Linköping, erfarenhet från olika klubbuppdrag i Australien. Ismo Peltoarvo, internationell förbundschef och RIG-ansvarig, är nöjd med nyrekryteringen.

- Chen har erfarenhet både som spelare och tränare. Dessutom har hon gått på Australiens motsvarighet till RIG vilket kommer säkert bidra till såväl den organisatoriska som den sportsliga utvecklingen på vårt RIG.

Kathryn Chen är på plats på RIG när skolan startar åter i höst.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-06-19

Senast uppdaterad: 2019-06-19

Visa fler nyheter

Sponsorer