Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Anmäl lag till Snowvolley-SM!

Lördagen den 22 februari avgörs Snowvolley-SM 2020 i Östersund, den blott andra upplagan av det unga mästerskapet. Anmälningsslussarna står nu på vid gavel och stänger lördagen den 8 februari!

Vänligen notera att antalet platser i mästerskapet är begränsade till sex lag per kön. Fastställandet av mästerskapets startfält baseras på aktuell snowvolleyranking. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ett lags ranking avgörs av den totalpoäng som lagets tre högst rankade spelare samlar ihop. Till eventuella platser som inte fylls av lag med rankingpoäng är det principen om "först till kvarn" som gäller. Det vill säga att det/de lag som först inkom med giltig anmälan enligt instruktionen nedan erhåller plats/-er i mästerskapet.

Anmälan till Snowvolley-SM görs direkt till Svenska Volleybollförbundet på den här sidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.! Lagets anmälan är giltig när laget (1.) anmält sig i anmälningslösningen samt (2.) betalat avgiften om 600 kr på anvisat sätt (se anmälningssidan för mer info). Anmälan ska vara Svenska Volleybollförbundet tillhanda senast 14 dagar innan mästerskapets startdatum, vilket är lördagen den 8 februari. Startfältet publiceras på volleyboll.se måndagen den 10 februari.

Inför 2020 års upplaga av Snowvolley-SM växer mästerskapet. Det gäller såväl arrangemanget som antalet lag, som alltså utökats från fyra till sex per kön. I övrigt är upplägget i mångt och mycket samma som under premiärupplagan som avgjordes mars 2019.

Östersund står återigen värdstad och KFUM Volleyboll Östersund agerar arrangör. Länk till annan webbplats. Varje lag som anmäler sig ska bestå av minst tre och max fyra spelare, varav tre får befinna sig samtidigt på planen, medan den fjärde agerar avbytare. Själva spelplanen är lika stor som i beachvolley, det vill säga 8x16 meter. Antalet set är också samma, alltså bäst av tre, men till skillnad från hur det ser ut i den sandiga syskongrenen är det först till 15 poäng i varje set som gäller i snowvolley. Fullständiga regler finns här! Länk till annan webbplats.


Foto: Jakob Birgersson

Växer lavinartat

Snowvolley växer lavinartat och har på några år utvecklats från en liten avknoppning av beachvolley till en officiell gren antagen av både Europeiska Volleybollförbundet (CEV) och Internationella Volleybollförbundet (FIVB). Idag finns både en världstour samt internationella mästerskap som EM och VM.

2018 och 2019 var viktiga år i svensk snowvolleyhistoria. I mars 2018 deltog Talar Kirkor och Josefine Tivefälth (Göteborg Beachvolley Club) som första svenska lag i en Europatourtävling i snowvolley. Ganska exakt ett år senare, närmare bestämt den 9 mars 2019, avgjordes så den allra första SM-turneringen.

Efter en intensiv speldag, inramad av en fantastisk skådeplats i form av Östersunds vinterpark belägen på Storsjöns is, och med optimala förutsättningar i och med det krispigt kristallklara vintervädret, korades Kristina Thurin, Susanna Thurin och Hanna Hellvig samt Joakim Svedberg, Björn Berg och Philip Franzon till de historiska, första svenska mästarna.

Vilka lag får lyfta SM-pokalen 2020? Den 22 februari får vi svaret!

Vill du anmäla lag? Klicka här! Länk till annan webbplats.

FAKTA: Snowvolley-SM 2020
Datum: 2020-02-22
Plats: Östersund
Arrangör: KFUM Volleyboll Östersund, Svenska Volleybollförbundet
Antal lag: Sex dam, sex herr.


Foto: Jakob Birgersson

Fler nyheter

Publicerad: 2020-01-09

Senast uppdaterad: 2020-01-09

Visa fler nyheter

Sponsorer