Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Volleybollförbundet stöttar med aktivitetspaket för utomhusträning

Under april kan våra medlemsföreningar söka stöd för aktivitetspaket att använda när ordinarie träningsverksamhet för barn och ungdomar flyttar utomhus till följd av Folkhälsomyndighetens och Riksidrottsförbundets rekommendationer.

Uppdatering: Till vår stora glädje upplevde vi ett högt söktryck där samtliga aktivitetspaket tog slut inom loppet av ett dygn. Totalt delas det ut aktivitetspaket till ett värde av 140 000 kronor. Det går inte längre att ansöka om aktivitetspaket.

Tillsammans med samarbetspartnern Base Sport Länk till annan webbplats.har vi tagit fram två olika paket, anpassade för barngrupper upp till 12 år samt ungdomsgrupper 13-17 år. I paketen finns bollar, koner, en så kallad frekvensstege samt ett portabelt nät som går lika bra att använda i sanden som i parken eller på gräsmattan på bakgården.

Aktivitetspaketen (värde 7 000 kronor) är sökbara under hela april och ansökningar godkänns löpande. Principen är först till kvarn då antalet paket är begränsade. Endast ett paket per förening, och det är föreningarnas träningsgrupper för barn och/eller ungdomar födda 2003 och senare som är målgruppen.


Varför specialstöd för att flytta träningen utomhus?

I tider där många känner oro blir idrotten extra viktig, inte minst för barn och ungdomar. Kompisarna, laget och föreningen skänker trygghet, samtidigt som glädjen som kommer av att röra på sig tillsammans bidrar till en mångsidig och aktiv tillvaro. Folkhälsomyndigheten har gång på gång slagit fast att det är viktigt ur ett hälsoperspektiv att barn och unga fortsätter att röra på sig.

Svenska Volleybollförbundet uppmuntrar därför att träningsverksamheten fortsätter utifrån varje förenings specifika förutsättningar och inom ramen för Folkhälsomyndighetens och Riksidrottsförbundets rekommendationer Länk till annan webbplats., som säger att barn- och ungdomsträningar bör hållas utomhus.

Svenska Volleybollförbundet vill stötta medlemsföreningarna i anpassningen av träningsverksamheten till rådande situation. Tack vare Riksidrottsförbundets tillfälliga utvidgning av Projektstöd IF Länk till annan webbplats. kan vi därför erbjuda våra föreningar möjligheten att söka stöd för aktivitetspaket, som gör det både enklare och roligare att flytta ordinarie träningar utomhus.

Så ansöker du & din förening

Vill din förening ansöka om projektstöd för aktivitetspaket? Börja med att logga in på föreningens Idrottonline-sida och klicka sedan in under fliken Idrottsmedel. I ansökningsformuläret fyller ni i uppgifterna och anger vilket paket ni önskar söka.


Foto: Robert Boman.

LÄNKAR
• Om Projektstöd IF Länk till annan webbplats.
• Om aktivitetspaket för utomhusträning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.NYHETER
• SVBF:s löpande uppdatering om corona Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
• Beslutade åtgärder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
• Rekommendationer till idrotten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
• SVBF håller digitalt årsmöte Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

INFO OM COVID-19
• Riksidrottsförbundets information
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
• Folkhälsomyndighetens information
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
• UD:s reseinformation
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
• Krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-04-09

Senast uppdaterad: 2020-04-15

Visa fler nyheter

Sponsorer