Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Final call: Anmäl lag för seriespel senast 15 maj

Svensk volleybolls medlemsföreningar, hör upp! Lag som vill spela i Svenska Volleybollförbundets seriesystem under volleybollsäsongen 2020/21 ska anmäla sig för spel senast fredagen den 15 maj.

Volleybollsäsongen 2019/20 fick ett slut ingen hade önskat sig. Till att börja med vill vi tacka alla lag och föreningar för tålamodet och förståelsen som visats när vi som rörelse ställts inför frågor och utmaningar som saknar motstycke genom volleybollhistorien.

Vi blickar nu framåt och hoppas att vi till hösten kommer att kunna starta seriespel igen. Vi jobbar för att volleybollen fortsatt ska vara en självklar del av livet, för alla våra utövare, befintliga som nya.

Planeringen för volleybollsäsongen 2020/21 är i full gång. Utifrån rådande samhällssituation är det i nuläget svårt att veta hur och när vi kan släppa lös seriespelet, men vi behöver ändå planera enligt normala rutiner.

Det innebär bland annat att föreningar och lag som vill spela i förbundsserierna i division 1-3 enligt tävlingsbestämmelserna ska anmäla sig till nästkommande säsong. Anmälningsslussarna står på vid gavel sedan den 1 april fram till fredagen den 15 maj. Lagen anmäls till den nivå/division som kommunicerades ut i nyheten från den 31 mars Länk till annan webbplats..

Nya föreningar och lag som har för avsikt att kliva in i seriespel är varmt välkomna att anmäla sig på samma sätt och med samma deadline.

Föreningarna anmäler sina lag via Profixio. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är enkelt, men för att underlätta ytterligare har vi tagit fram en manual som steg för steg tar anmälaren igenom den korta processen. Manualen finns publicerad på startsidan som föreningen kommer in på när den loggat in i Profixio.

Behöver du hjälp på traven, eller har du kanske andra tävlingsrelaterade frågor? Kontakta då Tävlingsledningen via tl@volleyboll.se!

Svenska Volleybollförbundet har som mål att under andra halvan av maj kunna ta fram serieindelningen, säsongsupplägget och spelschemat, förutsatt att rådande samhällssituation och virusutbrott ger oss de nödvändiga förutsättningarna. Så snart säsongsupplägget är klart kommuniceras det på volleyboll.se samt direkt till alla föreningar som anmält lag för seriespel.

Målet: Fler division 3-serier till 2020/21

Insteget i volleybollens seriesystem utgörs av division 3. Seriespel på den här nivån förekommer redan idag, men antalet serier behöver bli fler och samtidigt spridas över större delar av landet. I ett första steg gör Svenska Volleybollförbundet en insats för att få igång seriespel i storstadsregionerna med omnejd, men i förlängningen är den givna förhoppningen att få till division 3-serier över större delar av landet. 

Här kan du läsa mer om det! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Att delta i det nationella seriesystemet är kul och fördelarna är många. Administrationen är nationell och sköts av förbundet, som via Serieportalen tillhandahåller seriesajter med bland annat livescore och lagsidor, som ger alla lag möjlighet att publicera artiklar, bilder och film att sprida till sina medlemmar och supportrar.

Vi vill att vår rörelse i allmänhet och seriesystemet i synnerhet ska växa. För att stimulera fler föreningar och lag att bli en del av volleybollfamiljen stöttar vi dem med tre olika former av rabatterade serieavgifter (ordinarie pris 5500kr/lag):• Föreningar, nya som befintliga, som anmäler helt nya lag för seriespel kan göra detta helt avgiftsfritt förutsatt att minst 70 procent av det nya lagets spelare är under 20 år.
• Nya medlemsföreningar som anmäler ett eller flera lag för seriespel kan göra detta till ett kraftigt reducerat pris om 1500 kr/lag.
• Befintliga medlemsföreningar som anmäler helt nya lag för seriespel kan göra detta till ett reducerat pris om 3000 kr/lag.

Vill du och ditt nystartade lag veta mer om seriespelet? Tveka inte att höra av dig Tävlingsledningen (tl@volleyboll.se)!

Anmäl lag här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-05-11

Senast uppdaterad: 2020-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer