Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

15 maj sista dag att söka kompensationsstöd

Specialidrottsförbund och idrottsföreningar kan under perioden 1–15 maj ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen.

Många specialidrottsförbund (SF) och idrottsföreningar (IF) har haft det tufft under coronakrisen med inställda evenemang, anpassad verksamhet och stora ekonomiska konsekvenser. Syftet med kompensationsstödet är att ge SF och IF förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva idrott. Barn- och ungdomsverksamheten är särskilt prioriterad.

Ansökningsperioden för kompensationsstödet är 1–15 maj. Stödet gäller för förlorade intäkter eller merkostnader på grund av coronakrisen under perioden 12 mars till 30 juni. För att föreningar ska kunna söka kompensation gäller att den totala förlusten/kostnaden är på minst 15 000 kronor.

RF kommer bereda ansökningarna under maj och början av juni. Riksidrottsstyrelsen beräknas kunna besluta om utbetalning i mitten av juni.

För frågor om kompensationsstödet, kontakta corona@rfsisu.se.

Bakgrund till stödet Länk till annan webbplats.

Den 18 mars lämnade RF:s ordförande Björn Eriksson över den första beräkningen av coronapandemins ekonomiska konsekvenser för idrottsrörelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till idrottsminister Amanda Lind Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Idrottsföreningar uppskattas förlora minst 500 miljoner kronor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på de evenemang som ställs in 12 mars till 30 april på grund av coronaviruset.

Regeringen gav den 20 mars beskedet att ett stödpaket på 500 miljoner kronor Länk till annan webbplats. avsätts för att kompensera idrottsrörelsen för coronakrisen.

RF påbörjade därefter arbetet med hur stödpaketet ska fördelas. En referensgrupp med tio SF Länk till annan webbplats. samlades för att diskutera principer för fördelningen och efter flera möten i gruppen kom RF fram till ett förslag som bland annat innebär att barn- och ungdomsverksamhet prioriteras. Den 16 april beslutade sedan Riksidrottsstyrelsen (RS) om övergripande principer för fördelningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Läs mer på 

RF:s informationssida Länk till annan webbplats. och via länkarna nedan.
Regelverk för Kompensationsstöd IF
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Bilaga 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-05-12

Senast uppdaterad: 2020-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer