Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Anneli är Årets ledare

Med stort hjärta och helhetssyn leder Anneli Friborg på ett föredömligt sätt Svenska Volleybollförbundets största medlemsförening in i framtiden. Därför tilldelas hon utmärkelsen Årets ledare inom Svensk volleyboll.

Lördagen den 16 maj, i samband med avslutandet av Svenska Volleybollförbundets digitala årsmöte, överraskades Anneli Friborg med blommor och diplom som förkunnade att hon är Årets ledare inom Svensk volleyboll.

- Ja, det var helt klart en överraskning, en väldigt glad sådan, säger Anneli. Att få den här utmärkelsen är ett kvitto på att jag gör något rätt. Den ger energi och inspiration att fortsätta arbetet, samtidigt som den ger mig trygghet i att jag gör saker på ett bra sätt i min roll som ledare.

När hon fick motiveringen uppläst för sig lät reaktionen inte vänta på sig: 
- Jag blir alldeles generad. Det är så fina ord att jag nästan inte kan ta in det. Jag känner mig stolt, glad och tacksam.

"Känns stort"

Anneli Friborg är vid det här laget ett välkänt namn inom Svensk volleyboll. Som ordförande för Göteborg Beachvolley Club (GBC), Svenska Volleybollförbundets största medlemsförening, har hon en framträdande roll i volleyboll-Sverige.

Under hennes ledning har GBC:s framgångsrika verksamhet tagit ytterligare kliv, såväl vad gäller den sportsliga bredden och spetsen som rent organisatoriskt. Det visar sig bland annat i att GBC så sent som 2019 stod värd för två historiska beachvolleytävlingar. Inom loppet av några månader kraftsamlade föreningen något enormt och arrangerade såväl en världstourtävling som ett U20-EM; två tävlingar som var de första i sina slag att avgöras på svensk mark.

- Jag har varit engagerad inom volleybollen och beachvolleyn i några år och tycker det är fantastiskt roligt på många sätt. Det är mycket jobb så klart och det finns både fantastiska och tyngre dagar och allt där emellan, men jag får väldigt mycket tillbaka. Jag har ynnesten att jobba med en förening och en verksamhet med stora muskler och det är helt fantastiskt. När jag kom till klubben hade den funnits i ungefär 20 år och hade gjort en enorm resa, som gör att vi idag kan stoltsera med en egen anläggning och 1500 medlemmar. Att jag som ordförande får förtroendet att förvalta det här arvet och fortsätta driva på utvecklingen av föreningen känns stort och är något jag är väldigt tacksam för.

Annelis engagemang sträcker sig också till nationell nivå, vilket cementerades vid det gångna årsmötet, då hon valdes in som ordförande i Svenska Volleybollförbundets valberedning.

- Det känns kul och ligger i linje med hur jag tycker om att jobba. Jag försöker alltid tänka helhet och inte bara fokusera på min egen förening. GBC är ju en del av något större; Svenska Volleybollförbundet med alla dess föreningar och spelare. Svensk volleyboll är ju sedan i sin tur del av den enorma globala volleybollrörelsen. Man måste hela tiden ha det perspektivet, min hjärna funkar så. 

MOTIVERING
Sedan 2015 när Anneli blev ordförande för Göteborg BC har hon med hela sitt hjärta gjort allt för att utveckla och driva klubben och sporten framåt. Detta gör hon påett oegoistiskt sätt utan personlig vinning. Med hjärtat på rätta stället och en god moralisk kompass ser hon till att vi håller rätt kurs genom kluriga dilemman och ställningstaganden. Anneli är en stark ledare, men också en stor förebild för alla klubbens 1500 medlemmar. Det är en ynnest för en klubb att ha en sådan eldsjäl som förebild och ledare.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-05-20

Senast uppdaterad: 2020-05-20

Visa fler nyheter

Sponsorer