Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Volleybollförbundet medverkar när idrotten samlas för Riksidrottsforum

I helgen samlas idrottsrörelsen för Riksidrottsforum, ett digitalt arbetsmöte med 260 deltagare. Frågorna som ska diskuteras gäller bland annat hur idrottsrörelsen påverkas av coronakrisen samt ekonomiska stödformer.

Riksidrottsforum är mötesplatsen för förtroendevalda och generalsekreterare i Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas medlemsförbund. På Riksidrottsforum diskuteras viktiga gemensamma frågor inför Riksidrottsmötet (stämman) som är planerad att genomföras i Uppsala i maj 2021.

Mötet i helgen genomförs helt digitalt med 260 representanter från Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, medlemsförbunden och RF-SISU distrikt. Svenska Volleybollförbundet medverkar och representeras av ordförande Lennart Neovius och Martin Kihlström, nationell förbundschef.

Lördagens första arbetspass handlar om scenarioplanering av coronakrisens långsiktiga påverkan på idrottsrörelsen. Senare under dagen diskuteras bland annat ekonomiska stödformer och parasportverksamheten inom idrottsrörelsen.

Under söndagen väntar två arbetspass om den nya antidopingorganisationen och en strategisk plan fram till 2025. Riksidrottsforum avslutas med workshops, där nytt elitidrottsprogram är ett av ämnena.

Här hittar du programmet i helhet. Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-11-06

Senast uppdaterad: 2020-11-06

Visa fler nyheter

Sponsorer