Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Jens är Årets ledare inom Svensk volleyboll

Med brinnande och brett engagemang sprider Jens Persson volleybollglädje till spelare och ledare i alla åldrar, inom egna föreningen och till andra. Därför tilldelas han utmärkelsen Årets ledare inom Svensk volleyboll.

Lördagen den 22 maj, i samband med avslutandet av Svenska Volleybollförbundets digitala årsmöte, förkunnades att Jens Persson är Årets ledare inom Svensk volleyboll.

- Oj, wow! Det här kom helt oväntat. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag känner mig glad och hedrad så klart. Det betyder mycket och känns som en bekräftelse från det som blivit min familj. Vi är ju en tajt rörelse där alla känner alla. Kul att folk uppskattar det jag gör, säger Jens när vi når honom med den glada nyheten.

31-åringens volleybollbana tog sin början i Skåne och ledde i vuxen ålder till en flytt till Habo för spel med ortens elitserielag. Tio år senare är han fortfarande kvar, djupt rotad i Habo Wolleys framgångsrika barn- och ungdomsverksamhet.

Spelarkarriären är över, men med stor passion har Persson tagit sig an mängder av utmaningar, uppgifter och roller som gör att i princip all vaken tid - och kanske även drömmande - kretsar kring världens bästa idrott.

Jens jobbar med volleyboll både professionellt och ideellt, såväl lokalt som nationellt. Volleybompaledare, engagerad i nästan alla Habo Wolleys ungdomsgrupper, projektledare för Nattvolley, instruktör för nationella tränarutbildningar, NIU-lärare vid Sandagymnasiet i Huskvarna. Listan över alla hans åtaganden kan göras betydligt längre än så, men vi nöjer oss med att kort och gott benämna Jens som volleybollmissionär - en av landets allra främsta!


Kollage: Habo Wolley. Foto: Torbjörn Gemhed m. fl.

Varifrån hämtar du ditt driv och din passion?
- Allt grundar sig nog i att jag tycker det är så roligt att hjälpa folk. Att det sedan är genom just volleybollen är nog lite av slump, men jag är väldigt glad att det blev så. Volleyboll är en fantastisk idrott, inte bara för att den är så fruktansvärt rolig att spela, utan också för att den är så dynamisk. Beroende på position har du olika uppgifter och det krävs att alla samarbetar för att man ska lyckas tillsammans. Det finns alltså både lagbiten och den väldigt individuella delen där du kan specialisera dig och fokusera på det du ska utföra på just din position. Kombinationen är häftig.

Vad är det bästa med det du gör?
- Det bästa är ju alla kontakter som knyts och relationerna som skapas; med kollegorna på jobbet och i klubben, eleverna jag undervisar i skolan, spelarna jag coachar på kvällar. Men också med ledare och aktiva i andra föreningar som jag får träffa på turneringar, mötesplatser och utbildningar runt om i landet år efter år. Det blir många härliga möten som bidrar till den familjära känslan som jag upplever finns i vår rörelse. Det är den känslan som fått mig att fördjupa mitt volleybollengagemang. Att åka runt i landet och jobba med volleyboll tillsammans med andra människor är så otroligt givande och kul, oavsett om det handlar om läger, volleybompautbildningar eller att instruera idrottslärare eller andra föreningar. Jag lär ut och får feedback tillbaka - vi lär av varandra!

Ett utdrag från nomineringen:
"Jens har ett engagerande och kunnigt ledarskap och en förmåga att se alla individer utifrån deras egna förutsättningar och behov. Varje kväll och helg finns han där, alltid beredd att hjälpa till och med en aldrig sinande energi. Hans ledarskap präglas av kvalitet, entusiasm och glädje. Jens lever och andas volleyboll."


Foto: Torbjörn Gemhed.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-05-24

Senast uppdaterad: 2021-05-24

Visa fler nyheter

Sponsorer