Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Grand Prix: Senior-GP spelas, men Ungdoms-GP och övriga samlingar ställs in

Beskeden från regeringen under måndagen gör att förutsättningarna för kommande Grand Prix förändras. Ungdoms-GP ställs in, liksom alla planerade möten. Däremot spelas Senior-GP med vissa restriktioner. Publik i begränsad omfattning tillåts.

Grand Prix i volleyboll arrangeras i Uppsala 22-23 januari, men kommer nu ske i betydligt mindre omfattning än vad som var planerat.

Sedan tidigare är det klart att Veteran-SM ställs in den helgen, med förhoppning om att det kan genomföras vid ett senare tillfälle. Även träningslägret för ungdomar, Grand Prix Volleycamp, är inställt.

Efter måndagens besked om förlängning av rådande restriktioner vad gäller cuper är även det emotsedda Ungdoms-GP inställt.

En rad andra planerade möten i samband med vinterhalvårets annars största samlingspunkt för svensk volleyboll ställs också in i fysisk form, såsom styrelsemöte, elitserieföreningen SEV:s möte, scoutkursen, NIU-RIG-mötet och Hall-of-Fame-ceremonin. Vissa av dessa kommer ske i digital form medan andra skjuts på framtiden. Arbete med det pågår.

Däremot spelas Grand Prix för eliten som planerat, men vissa tillhörande restriktioner.

I damernas Senior-GP deltar elitlagen från Hylte Halmstad, Engelholm, Örebro och Lund. I herrarnas Senior-GP spelar Hylte Halmstad, Falkenberg, Sollentuna och Vingåker.

Grand Prix kommer nu påminna om förra årets evenemang där enbart senior-GP kunde genomföras, men med den skillnaden att, i skrivande stund, en begränsad publik kommer att tillåtas på Fyrishov. Vaccinpass med ID-kort, liksom maximalt 500 personer i publiken, gäller. Observera att fler och/eller andra restriktioner kan tillkomma.

– De nya samt de förlängda restriktionerna är omfattande. Vi ställer in cuper och utbildningar, men det positiva är att vi kan hålla i gång våra ordinarie träningar och seriespel. Vi hade hoppats på att inte befinna oss här, men nu får vi göra det bästa av läget, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef.


Fler nyheter

Publicerad: 2022-01-10

Senast uppdaterad: 2022-01-10

Visa fler nyheter

Sponsorer