Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Annika Sjöberg tar plats i SOK:s valberedning

Svensk volleyboll får genom förbundsordförande Annika Sjöberg en central roll inom Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Det står klar efter SOK:s årsmöte som hölls under torsdagskvällen, då hon valdes in som ledamot i valberedningen.

Annika Sjöberg, här i samband med 2023 års Hall of Fame-bankett i Uppsala. Foto: Åke Lager.

Valberedningens valberedning i SOK hade tagit fram en personprofil som skulle passa för ledamotsrollen. Till denna ”headhuntades” Svenska Volleybollförbundets ordförande Annika Sjöberg.

- Jag är glad och stolt över att ha röstats in i SOK:s valberedning och ser fram emot att ta mig an uppdraget tillsammans med de andra ledamöterna. Det känns också kul och viktigt att Svensk volleyboll finns med i de här sammanhangen. Det ger möjligheter till ytterligare nätverkande och jag kommer även få delta på var femte styrelsemöte som SOK håller, säger Annika till volleyboll.se.

Sjöberg låg alltså som förslag inför årsmötet och konkurrerade med en rad andra prominenta namn som nominerades för den prestigefulla posten när punkten nåddes på dagordningen. Omröstningen som följde förkunnade sedan att Annika tar plats SOK:s valberedning fram till 2025.

Som ledamot i valberedningen har man det enormt viktiga uppdraget att ta fram förslag på förtroendevalda till kommande årsmöten inom SOK. SOK är det högsta beslutande organet i Sverige för olympiska spelen och är ansvarigt för det svenska deltagandet i OS.

Under SOK:s 110:e årsmöte valdes Hans von Uthmann till ordförande (fyllnadsval på två år) med röstsiffrorna 22-18 mot utmanaren Per Palmström. Den tidigare ordföranden i basketförbundet kommer nu att leda Sveriges Olympiska Kommitté fram till 2025.

Vid SOK:s årsmöte 2025 väljs ordförande för en fyraårig mandatperiod - och i arbetet med att ta fram förslag deltar alltså Svensk volleybolls Annika Sjöberg.

Mer information om SOK:s årsmöte 2023 hittar du här Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2023-04-21

Senast uppdaterad: 2023-04-21

Visa fler nyheter

Sponsorer