Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Mäktig volleyvecka: Avgörande SM-finaler och Åhman/Hellvig på högsta världstournivån

Varning för mäktig volleyvecka!
Båda SM-finalserierna kommer avgöras. Samtidigt spelar våra Europamästare Åhman/Hellvig – som toppar OS-kvalrankingen – på högsta världstournivån (Beach Pro Tour Elite16) med start på torsdag.

Supervecka när svenska mästare koras samtidigt som Åhman/Hellvig spelar på världstouren. Foto: Robert Boman (till vänster) och Volleyballworld.

MÄSTARE SKA KORAS!

På damsidan leder Engelholm i skrivande stund med 2-1 i matcher mot Hylte/Halmstad. Under tisdagskvällen kan skåningarna spela hem klubbens åttonde SM-titel i Halmstad arena.

På herrsidan leder Habo i skrivande stund med 2-1 i matcher mot Hylte/Halmstad. Under onsdagskvällen kan de ta sitt första SM-guld någonsin - och det på hemmaplan i Habo sporthall.

Hylte/Halmstad är regerande mästare på både dam- och herrsidan och kan - om de lyckas vända på finalserierna - ta tredje raka SM-gulddubbeln.

LÄNKAR
elitserienvolleyboll.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Spelschema och stats SM-slutspelet Dam Länk till annan webbplats.
Spelschema och ststs SM-slutspelet Herr Länk till annan webbplats.
volleytv.se Länk till annan webbplats.
Om elitseriesäsongen 2022/23 Länk till annan webbplats.
Sluttabell Elitserien dam Länk till annan webbplats.
Sluttabell Elitserien herr Länk till annan webbplats.

ÅHMAN/HELLVIGS OS-JAKT FORTSÄTTER

Med två pallplatser på allra högsta världstournivån har David Åhman och Jonatan Hellvig drömstartat beachvolleysäsongen 2023 och jakten på avancemang till OS i Paris. 27-30 april är det dags för nästa storturnering i Uberlandia, Brasilien. Införrapport med mer info publiceras på volleyboll.se Länk till annan webbplats. inför turneringsstart.

Officiell turneringssajt med spelschema, resultat, nyheter med mera: https://en.volleyballworld.com/beachvolleyball/competitions/beach-pro-tour/2023/elite16/uberlandia-bra/ Länk till annan webbplats.

Beach Pro Tour Elite16 visas på Volleyballworld.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt Viaplay. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-04-25

Senast uppdaterad: 2023-04-25

Visa fler nyheter

Sponsorer