Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: Dubbelresa till östkusten

För första gången sen i höstas så var det i helgen dags för en så kallad dubbelmatch. Denna gången med två bortamatcher. Tierp och Sollentuna!

0-3 (15-25, 18-25, 17-25)

Efter en lång resdag som började kl 06:30 i Falköping så var det 15:00 i lördags dags för match mot Tierp. Ett Tierp som på senare tid visat fin form genom att bland annat slå Hylte/Halmstad. Även ett Tierp som genomgång förändringar sen vi senast mötte dem. Spelande tränaren Thomas Lyon har nämlingen flyttat ut sig själv från mitten till vänsterkanten. Ett drag som kan visa sig guld värt inför striden om slutspelsplatserna. Den högt slående Lyon gjorde det nämligen mycket bra i matchen och det skulle inte förvåna mig om laget till slut lyckas ta en av slutspelsplatserna. 

Vad gäller vårat spel så var det ungefär som beräknat vad gäller bollkontroll efter nästan en vecka borta från träning när grabbarna kämpade med servemottagningen men det fanns många positiva saker i spelet också! Speciellt i det andra setet så fungerade serven mycket bra och gav Tierp problem. Genom hela matchen så blixrade laget till med mycket bra anfallssekvenser och kämpaglöden fanns där.

Till bästa spelare valdes Oskar von Sydow av bortalagets sponsor. Ett pris som vi inte kunnde ifrågasätta!

0-3 (14-25, 20-25, 13-25)

Efter att vi spenderat natten hemma hos de Sollentunafostrade spelarna i laget så var det under söndagen dags att möta Sollentuna. Ett Sollentuna som nästan hela säsongen huserat bekvämt i ett mellanskikt under topplagen men med säker marginal till bottenstriden.

Efter gårdagens halvskakiga match så ville grabbarna självklart visa upp en bättre sida men tyvärr så blev första set inte någon hit. Det såg länge ut att bli ännu större siffror och det var inte förrens på slutet av setet som RIG kom igång. Det andra var mycket starkare från RIG och vi låg länge och nosade på en setseger. En mycket stark serveserie från landslagets Staffan Blomgren satte dock tyvärr stop för det men bortsett från just den serveserien så vann RIG faktiskt fler poäng än Sollentuna i setet! Det tredje började bäst av alla seten då det andra setets fina spel fortsatte. Tyvärr så tog det snabbt slut och plötsligt så hade Sollentuna vänt 2-6 till 16-6 och setet var i det närmaste slut. 

Det var flera spelare som gjorde bra insatser i anfall i matchen men alla blandade även in mindre bra perioder. Fredrik Ljung hade många fina anfall vilket måste ha varit kul inför "hemma"publiken

Helgens poängplockare: Marcus T 19p, Hugo B 17p, Fredrik 12p, Joar 7p, Oskar/Jesper/Kalle alla 3 p.

Jag vill även passa på att rikta ett extra TACK! Till Sollentunagrabbarnas familjer som tog hand om oss på lördagskvällen. Fantastiskt trevligt!

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer