Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

DC: Trepoängare mot Jönköping

RIG C vann hemmamatchen mot Jönköping med stora siffror och därmed klara 3-0 i set.

RIG DC-Jönköping B 3-0 (25-14,25-10,25-6)

RIG trampar gasen i botten direkt i inledningen av matchen där gästerna inte får stopp på hemmalagets anfall. När man sedan i Ellas serve tar 8 raka bollar i mitten av setet har man gjort det avgörande rycket. Man fortsätter att göra många egna poäng med undantag av setavslutningen där Jönköping är vänliga nog att bjuda på en handfull bollar.

I set 2 tar gästerna de fyra första poängen. RIG kontrar men är nu inne i sin sämsta period gällande egna misstag. Det rättas dock till omgående när Ida Tholén ställer sig vid serven. 16 (!) servar senare är setet avgjort och Ida själv har plockat hem sex ess på kontot.

Servandet fortsätter att vara det bästa momentet för dagen och denna gång är det Nike som ger RIG en bra start med fyra ess i rad i inledningen av set 3. RIG har full kontroll på Jönköping som inte kan komma igenom hemmalagets block-försvar. Servekavalkaden fortsätter och RIG slappnar inte av utan spelar hem setet i rasande fart till stora siffror.

En skön seger där såklart servandet sticker ut från mängden. Men så gör också centerspelet där passare Ella är suverän genom hela matchen. Ida Tholén blir poängbäst efter bland annat 10 ess! Tätt där bakom följer Nike som förutom bra servande har en fin anfallsmatch från sin spikerposition. Plus också till Ida Johansson och Evelin Malmbom.