Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bli partner

Svensk volleybolls vision är att vara Sveriges mest välkomnande idrott. Svensk volleyboll ska erbjuda tillgänglig livslång idrott där alla känner sig uppskattade, betydelsefulla och får ett socialt och glädjefullt aktivt sammanhang. De som vill ska enkelt kunna bli del av svensk volleyboll.


Svensk volleyboll har en ljus framtid, både sportsligt och som aktör inom svensk idrott och samhället i stort. Med över 30’000 utövare och med närmare 200 aktiva föreningar i landet är volleyboll på stark frammarsch. Bland landets ungdomar är volleyboll den idrott man helst vill testa på efter att ha utövat den i skolgymnastiken (enligt ungdomsbarometern). Volleyboll är en fantastisk idrott eftersom den är jämställd, våldsfri och samarbetsinriktad. Dessutom är den utmanande både fysiskt och mentalt. Även om volleyboll förutsätter individuell skicklighet så finns det få idrotter som är så beroende av samarbete och lagets gemensamma förmåga. Vi är dessutom en av Sveriges mest jämställda sporter där prispengar och tv-tid fördelas helt lika.

”The FIVB:s vision is to be the world’s number one family sport.” Volleyboll är världens största idrott baserat på att cirka 800 miljoner människor spelar volleyboll minst en gång i veckan. Volleyboll är störst i Kina, Japan, Brasilien, Ryssland, Italien och USA.

Simon Dahl, Generalsekreterare Volleybollförbundet

”Inom Svensk volleyboll bygger vi något riktigt spännande just nu. Damlandslaget i volleyboll är klara för EM-slutspel, SVT har säkrat rättigheterna för både European Golden League och EM 2023 och vi har en OS-satsning i beachvolley som har överträffat förväntningarna med ett EM-guld 2022. Förutsättningarna finns för att kunna skapa affärsmässiga samarbeten som både är nytänkande och värdeskapande.”

Sponsorer