Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Avslutad distanskurs i Kidsvolley

I helgen avslutades den första digitala kursen i svensk volleybolls historia. Det var en tvådagars kurs i Kidsvolley med EVS som drivande förening. Instruktören Jonas Brink och några deltagare berättar vad de tyckte om upplägget.

Tränare på distans - att se lösningar

Efter en längre period utan möjlighet att anordna traditionella tränarkurser, kom förslaget från ett par klubbar i skåne. Kan vi inte ordna tränarkurser digitalt? Det är väl bättre än ingenting?

Svenska Volleybollförbundet nappade på idéen, och nu har jag precis genomfört de två första tränarkurserna för kidsvolleytränare. Det är inte lika bra som att träffas i hallen, men visst är det betydligt bättre än ingenting. Totalt 9 tränare från de skånska klubbarna Hässleholms VK, Åstorps VBK, Engelholms VS, Båstad Volley och Svedala Volley har drillats inom bla teknik, metodik, övningsval, regler, Utbildningsportalen, spelsinne, ledarskap och coaching. Kurserna har varit uppdelade på två tillfällen á 2,5 h för att deltagarna ska kunna tillgodogöra sig innehållet på bästa sätt.

Med liknande upplägg erbjuds nu även kurser i Fyrmanna och Volleyboll (6-manna). Fördelarna är att man som deltagare inte behöver avsätta lika mycket tid på en utbildning och att man kan närvara oavsett var i Sverige man bor.

Det är mycket trevligt att träffa alla kursdeltagare på plats i hallen och se dem “in action”, men även den digitala varianten fungerar utmärkt och verkar hittills ha uppskattats.

mvh Jonas Brink, tränarinstruktör Svenska VBF


Kidsvolley i nystartade Båstad Volley. Foto: Engelholms VS

Några kursdeltagare tycker till

  • En super bra kurs, säger Anders Olsson (HVK).
  • En mycket bra kurs som verkligen går bra att genomföra via nätet. Jättebra för den nya tränaren men även väldigt bra för den gamla tränaren att få uppdateras på alla plan, hälsar Jonas Collbring (EVS & Båstad Volley).

Fler nyheter

Publicerad: 2021-03-22

Senast uppdaterad: 2021-03-22

Visa fler nyheter

Sponsorer