Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Det senaste gällande tävlingar

Folkhälsomyndigheten har lättat på restriktionerna för barn och unga födda 2002 eller senare. Från och med 28 april får dessa spela enstaka matcher eller tävlingar utomhus.

Skånes VBF's välkomnar de nya restriktionerna då beachvolleysäsongen är i start(sand)groparna, men poängterar också vikten av att genomföra tävlingarna på ett sätt som gör att riskerna för smitta minimeras.

För den enskilde spelaren

Barn eller unga födda 2002 eller senare får delta i

 maximalt en match eller en endagstävling per vecka

Matchen eller tävlingen ska också genomföras lokalt eller med ett begränsat resande inom Skåne.

  • Res till och från tävlingen individuellt.

  • Kom ombytt, undvik omklädningsrum.

  • Ha med egen vattenflaska och visselpipa.

  • Håll avstånd, undvik trängsel och s

    kaka inte hand.

  • Ha kul och njut av spelet!

För arrangören

All tävling genomförs utomhus och för barn eller unga födda 2002 eller senare. Beroende på om tävlingen ska genomföras på en allmän plats eller en idrottsanläggning utomhus finns olika föreskrifter gällande antalet deltagare, mer information och bra exempel finns på SVBF's hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Kontakta er kommun om vad som är en allmän plats respektive idrottsanläggning.

Dessutom ska matcher och endagstävlingar genomföras lokalt eller med ett begränsat resande. Tänk på att lokala avvikelser kan förekomma och att det kan ändras med kort varsel. 

Det är den arrangerande föreningens ansvar att hålla sig uppdaterad kring vad som gäller i respektive kommun och att vidta nödvändiga åtgärder.

Skånes VBF önskar stort lycka till, till både arrangörer och spelare!

Skånes VBF fortsätter att följa riktlinjer och beslut från Folkhälsomyndigheten, regeringen, Riksidrottsförbundet och SVBF. Länkar till mer information för idrott och träning:

Fler nyheter

Publicerad: 2021-05-10

Senast uppdaterad: 2021-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer