Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Inställda turneringar i januari 2022

Med anledning av de allmänna råd som gäller från 23 december till och med 16 januari har samtliga sammandrag och turneringar i ungdomsvolleyboll tyvärr ställts in i Skåne inom den angivna tidsperioden.

I december 2021 skickade Skånes VBF's styrelse ut information till samtliga klubbar i Skåne om inställda turneringar i januari 2022. Texten nedan innehåller dessutom länkar med ytterligare information för den som är intresserad.

Efter en överläggning utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Riksidrottsförbundets förtydliganden Öppnas i nytt fönster. kring dessa rekommendationer, kom Skånes VBF's styrelse fram till att våra sammandrag och öppna tävlingar räknas in i "cuper, läger eller andra större aktiviteter inomhus som blandar många deltagare som annars inte träffas".

Enstaka matcher kan genomföras, förutsatt att hänsyn tas till gällande restriktioner och rekommendationer, men detta är inget som Skånes VBF arrangerar och det är därför upp till varje enskild förening att ta ställning till detta.

Tänk på att det är viktigt att fortsätta bedriva träningar och vardagsaktiviteter för barn och ungdomar i den egna föreningen.

Också SVBF tar höjd för pandemin och ställer in delar av 2022 års Grand Prix redan nu, evenemanget spelas i Uppsala 22-23 januari 2022. För mer information läs SVBF's nyhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

- Det är mycket beklagligt med inställda turneringar och tävlingar. Givetvis hoppas vi att COVID-19 situationen gör att vi snart kan låta våra ungdomar få tävla igen, hälsar Skånes VBF's ordförande Patrik Ekstrand.

Styrelsen bevakar vilka råd som kommer efter den 16 januari.


Foto: Magdalena Henrysson

Fler nyheter

Publicerad: 2022-01-08

Senast uppdaterad: 2022-01-08

Visa fler nyheter

Sponsorer