Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Januari 2023 är färdigspelat

Andra halvan av januari har bjudit på skånska turneringar för alla åldrar och nästan alla de spelformer som finns i volleyboll för barn och ungdom. Förväntan inför kommande tävlingsarrangemang är hög.

Lördag 21 januari

Level-5 Svart i Malmö

I helgen stod Malmö Volleybollklubb som värdar för sammandrag för Level-5 Svart. Lag från Borgen, Lund, Åstorp, EVS och Malmö slöt upp i Glasbrukshallen. Kul att se så många klubbar representerade, vilket visar på att volleybollen är på frammarsch.

Det blev en lagom lång dag och i slutet av dagen klev EVS högst upp på prispallen följt av Åstorp och Borgen, hälsar Thomas Nordendahl från Malmö Volleybollklubb.

Flickor U16/18 Grön i Svedala

Aggarpshallen tog emot femton flicklag i U16/18-turneringen från Borgen, EVS, Hässleholm, Helsingborg, Lund, Malmö, Svedala, och Åstorp.

Etta kom Svedala vit, tvåa MVK blå 2 och trea Svedala röd.

Level-5 Svart i Malmö

Level-5 Svart i Malmö. Foto: Malmö VK

Level-4 Grön i Åstorp

Några av deltagarna från Level-4 Grön i Åstorp, där alla spelarna fick varsin medalj. Foto: Åstorps VBK

 

Söndag 22 januari

Kidsvolley Syd i Lund

Tre lag spelade Level-3 i ett mixat sammandrag med sju Level-2 lag i Fäladshallen under söndagen. Deltagande klubbar var Lunds VK och Kronan VBK. I vanlig ordning delades det ut medaljer till alla spelarna som avslutning.

Level-4 Grön i Åstorp

Dagen bjöd på bra spel, alla spelarna kämpade på och gjorde sitt bästa in i det sista. Deltagande lag kom från EVS, LVK och ÅVK och med sig hade lagen en trevlig publik, berättar Göran Henrysson från Åstorps VBK.

 

Lördag 28 januari

Level-5 Grön i Malmö

Tretton glada lag kom till Glasbrukshallen för ett intensivt sammandrag. Att spela 32 matcher på bara tre planer gjorde dagens logistik lite extra spännande! De deltagande klubbarna var förutom hemmaklubben; EVS, LVK, YVK samt HVK. Efter flera rafflande matcher avslutade vi vid 15-tiden med prisutdelning som gratulerade följande prispall:

1. EVS Stars

2. EVS Team

3. Malmö Blå

/ Mvh Fredrik Griwell från Malmö VK

Level-5 Grön i Malmö

Prisutdelning i Level-5 Grön, Malmö. Foto: Malmö VK

Söndag 29 januari

Kidsvolley Norr i Ängelholm

Till Nyhemshallen kom det lag från Helsingborg, Ängelholm, Landskrona, Hässleholm och Båstad. I Level-2 spelade elva lag och sex lag i Level-3. När turneringen avslutats fick samtliga spelare varsin medalj för sin insats.

Pojkar U16/18 i Lund

Patrik Ekstrand från Lunds VK berättar om turneringen:

Tolv skånska pojklag U16 och U18, samlades i Lund för sammandrag under söndagen. Det blev många matcher som var spännande och jämna. Flera matcher i slutspelen fick spelas med ett avgörande tredje set. Roligt var att några av lagen var mixade med tjejer.

Finalen spelades mellan Helsingborg och LVK vit. En mycket jämn match som avgjordes i tredje set till Helsingborgs fördel. Åstorp tog en fin tredje plats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-01-31

Senast uppdaterad: 2023-02-10

Visa fler nyheter

Sponsorer