Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Sista två helgerna i mars 2023

Det har hållits utbildningar för ledare i Kidsvolley och Level 4-7. Dessutom har turneringar i sexmanna volleyboll arrangerats i norra och södra Skåne.

Flickor och Pojkar U16/18 i Åstorp (Tingdalshallen) i oktober 2022.

Flickor och Pojkar U16/18 i Åstorp (Tingdalshallen) i oktober 2022. Foto: Åstorps VBK

Tränarkurser

Förra helgens Level 4-7 kurs i Ängelholm fungerade utmärkt med hela 13 deltagare från sju olika klubbar. Kul och bra för svensk volleyboll att det även så här sent på säsongen är så många tränare intresserade av att förkovra sig. Viktigt inför kommande säsong.

Idag genomförde jag en Kidsvolleykurs, även den i Ängelholm. Som vanligt en trevlig mix av yngre och äldre deltagare, där alla ställde mycket frågor och visade stort intresse för att utvecklas. Kurserna är alltid givande även för mig som instruktör. Härligt att träffa alla dessa tränare som vill hjälpa våra ungdomar att utvecklas som spelare och som människor, hälsar Jonas Brink (tränarinstruktör SVBF).

Turneringar

Under lördagen kom det flicklag från Hässleholm, Lund, Malmö och hemmaklubben Svedala för att spela sexmanna volleyboll. Nio lag i U16/18 Svart gjorde upp om placeringarna, där Lunds VK Svart tog förstaplatsen, Svedala Vit andraplatsen och LVK 81 vann tredjeplatsen.

Dagen efter spelade pojkar U16/18 i Örkelljungas arena Forum. Det blev en turnering på tio lag från Hässleholm, Lund, Malmö, Åstorp, Ängelholm och arrangören Örkelljunga. Lunds VK vann både guld och brons, medan Hässleholms VK trängde sig mellan och tog silvret.

Alla nyheter

Nyheter från Svenska Volleybollförbundet

Fler nyheter

Publicerad: 2023-03-28

Senast uppdaterad: 2023-03-28

Visa fler nyheter

Sponsorer