Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Skånes Distriktsmästerskap 2023 är avgjort

För andra året i rad är Kronan VBK skånska mästarinnor när senior-DM 2023 avgjordes i helgen. Tyvärr spelades det inte någon herrklass.

Kronan VBK är skånska mästarinnor 2023. Foto: Kronan VBK

Kronans stolta och glada mästarlag. Foto: Kronan VBK

Fyra anmälda damlag decimerades till tre på lördagsmorgonen. Distriktsmästerskapet i år fick avgöras i en dubbelserie, där hemmalaget Kronan knep guldet efter fyra 2-0 vinster och försvarade därmed titeln från förra året. Svedala slutade på andra plats efter två vinster och två förluster och på en hedrande tredjeplats slutade Helsingborg.

Vi tackar de deltagande lagen för att ni kom och ett extra tack till Svedala som sände alla matcher på sin Youtube kanal, hälsar tävlingsledaren Marie Saxne från Kronan VBK.

Svedala Volley tog silver i senior-DM 2023. Foto: Kronan VBK

Svedala Volley tog silver och.. Foto: Kronan VBK

IFK Helsingborg VK tog brons i senior-DM 2023. Foto: Kronan VBK

..IFK Helsingborg VK tog brons i senior-DM 2023. Foto: Kronan VBK

För fjärde året i rad fick tyvärr senior-DM för herrar ställas in, då ett par lag drog sig ur turneringen eftersom det var så få anmälningar. Åren när det var hög risk för covid-19 gick inte att göra så mycket åt, men Skånes VBF hade hoppats på att vända trenden och få igång intresset igen för senior-DM. Ta gärna kontakt med oss Öppnas i nytt fönster. om du har tips eller tankar på hur detta kan göras bättre!

Alla nyheter

Nyheter från Svenska Volleybollförbundet

Fler nyheter

Publicerad: 2023-05-01

Senast uppdaterad: 2024-03-20

Visa fler nyheter

Sponsorer