Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Rörelsesatsning i skolan med RF-SISU Skåne

En ny rapport visar att idrottandet i Skåne har återhämtat sig efter pandemin, och samarbetet mellan skolor och föreningar ökar. Upplevelseinstitutets utvärdering av Idrottens dag 2022 visar tydligt att både skola och förening vill fortsätta samverka med varandra och att elever vill prova på aktiviteter igen efter att ha testat dem.

Föreningssamverkan kan ske på raster, i vissa fall på idrottslektion, på fritids/After school och under idrottsdagar, exempelvis Idrottens dag som i år arrangeras den 29 september. RF-SISU Skåne stöttar föreningen med arvode och material för att möjliggöra att aktiviteten kan genomföras och eventuellt leva vidare som en aktivitet på skolan.

SVBF är med i Rörelsesatsning i skolan, exempel på crossvolley.

Föreningsarvodet genom Rörelsesatsning i skolan, vid skolsamverkan är:

  • 150 kronor per aktivitetstimme och ledare. Max 10 timmar per skola som föreningen samverkar med.
  • Har man samverkat med skolan tidigare eller vill genomföra ett större samverkansprojekt, kan ibland ett projektstöd skapas istället, via föreningens idrottskonsulent hos RF-SISU Skåne.

All typ av förenings- och skolsamverkan måste alltid godkännas av RF-SISU Skåne innan samverkan påbörjas för att föreningsarvode skall kunna betalas ut till föreningen. På RF-SISU Skåne följs ett förfarande som bland annat innebär att man kontrollerar att:

  • föreningen är RF-ansluten,
  • skolan tar del av Rörelsesatsning i skolan,
  • upplägget följer Riksidrottsförbundets riktlinjer.

Läs om det skolkoncept som Svenska Volleybollförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tagit fram.

Vid föreningssamverkan ska skolpersonal alltid närvara, men behöver inte delta i aktiviteten. Skolpersonal informerar vårdnadshavare om aktiviteten och hur de kan komma i kontakt med föreningen. Digital information lämnas från förening till skolans kontaktperson.

Besök RF-SISU Skånes webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information, se till exempel vilka skånska skolor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som tar del i Rörelsesatsningen. RF-SISU Skåne har också ett register där skolan och föreningen kan registrera sig för att bli synliga för varandra inför eventuell samverkan.

Tillsammans bygger vi broar mellan skola, barnen och föreningslivet hälsar Henrik Nilsson, kontaktperson för Rörelsesatsning i skolan.

Alla nyheter

Nyheter från Svenska Volleybollförbundet

Fler nyheter

Publicerad: 2023-05-05

Senast uppdaterad: 2023-05-05

Visa fler nyheter

Sponsorer