Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Ny volleybollsäsong för skånes ungdomar

Välkommen till en ny inomhussäsong med Skånes Volleybollförbund. Styrelsen berättar vad som hänt sedan årsmötet i våras och om planerna framåt.

Bildcollage med ungdomar som spelar volleyboll i Skånes VBF

Vad händer i styrelsen?

På Skånes Volleybollförbunds årsmöte som genomfördes digitalt 20:e maj i år utökades styrelsen från fyra till sex personer. Tidigare ungdomsansvarig Göran Henrysson från Åstorp valde att lämna vidare stafettpinnen efter att ha suttit med i distriktets styrelse sedan april 2012 och dessutom varit drivande inom ungdomsverksamheten i Skåne sedan hösten 2006. (På den tiden var det en separat ungdomssektion utanför styrelsen.) Både styrelsen och klubbarna i Skånes VBF är mycket tacksamma för den tid, erfarenhet och det engagemang som Göran bidragit med under alla dessa år.

Ordföranden Patrik Ekdahl, Lund och ledamoten Magdalena Henrysson, Västra Karup (fyllnadsval) valdes om på ett år. Helen Persson, Hässleholm fortsätter sitt styrelseuppdrag också nästa år. De nyinvalda ledamöterna i styrelsen är Torbjörn Friede från Löddeköpinge, Thomas Nordendahl från Malmö och Henrik Lundh från Kristianstad. Hela protokollet från årsmötet finns att läsa på denna sida Öppnas i nytt fönster..

På det konstituerande mötet som hölls i slutet på maj fördelade styrelsen posterna enligt följande: Magdalena Henrysson som vice ordförande, Torbjörn Friede som beachvolleyansvarig, Thomas Nordendahl och Henrik Lundh som ungdomsansvariga och Helen Persson som ansvarig för utbildning.

I början på september meddelade Thomas Nordendahl att han lämnade styrelsen med omedelbar verkan på grund av personliga skäl. Hela styrelsen är väl medvetna om det beklagliga i situationen då det innebär att planläggningen av ungdomsverksamheten i Skåne försenats och inskickade underlag behövts granskas och omarbetas. (Rollen ungdomsansvarig hanteras längre fram.) Vi beklagar detta djupt och arbetar hårt för att få till en så bra volleybollsäsong som möjligt för våra barn och ungdomar.

Säsongen 2023-24

Under “Volleyboll” Öppnas i nytt fönster. i menyn på hemsidan finns information om det som är nytt för säsongen och vad arrangörer behöver tänka på. Dessutom har det lagts upp ett Google-dokument med planerade tävlingar, en guide för våra skånska tävlingar och dokument om dispenser, domartecken och protokoll som kan skrivas ut.

Profixio

Information om respektive tävling, spelschema och resultat kommer finnas i Profixio, där också anmälan görs från och med i år. Detta är nytt och något som styrelsen hoppas ska falla väl ut. Därför ser vi gärna att ni meddelar oss om det som fungerar bra eller mindre bra, så vi vet vad som bör vara kvar och vad som behöver ändras. Allt som berör barn och ungdomsverksamheten skickas lämpligen till ungdomsmejlen.

Notera att U20-serierna (Flickor och Pojkar) inte läggs upp i Profixio, utan spelschema och resultat presenteras i ovan nämnda Google-dokument på denna sida Öppnas i nytt fönster.. Anmälningstiden till höstens serier gick ut den förste augusti.

Utskriven tävlingskalender

Det saknas arrangörer

I skrivande stund saknas det fortfarande en del arrangörer, speciellt för Level 5 nivå Svart och båda nivåerna i Level 6. (Det saknas också arrangörer för Level 7, men dessa sammandrag spelas först från januari.) Har ni möjlighet att arrangera tävlingar så hör av er, även om det datum ni kan och har tillgång till hall, inte stämmer med det datum som står i planeringen.

Vi önskar att lag som vill spela anmäler sig till sammandrag i Profixio även om det saknas en arrangör, då Skånes VBF hoppas på att detta kan lösas efterhand. I värsta fall ställs turneringen in med kort varsel (sista anmälningsdag är tisdagen före tävlingen).

Till helgen spelas de första turneringarna; Level 4 Svart i Hässleholm, förhoppningsvis Level 5 Grön och Svart, Level 6 Grön i Lund och möjligen också Level 6 Svart.

/ Stort lycka till, önskar styrelsen i Skånes VBF och välkomna till en ny inomhussäsong i volleyboll!

Alla nyheter

Nyheter från Svenska Volleybollförbundet

Fler nyheter

Publicerad: 2023-09-24

Senast uppdaterad: 2023-09-24

Visa fler nyheter

Sponsorer