Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Uppdatering tävlingssäsongen 2023-24

Efter intensivt arbete av både styrelsen och våra fantastiska klubbar i Skånes VBF finns det nu arrangörer för samtliga spelformer inom barn- och ungdomstävlingarna under hela hösten. Läs om nytillkomna tävlingar och vad som planeras härnäst.

Utskriven tävlingskalender

Höstens tävlingar

Sedan tidigare fanns det arrangörer till tävlingarna i november och dessa genomförs enligt plan. Mer information om matchstart med mera finns i kalendern i Google-dokumentet, se Säsongens tävlingar Öppnas i nytt fönster..

Nu har det dessutom tillkommit fler arrangörer i december. Vi kan med glädje berätta att lag i samtliga spelformer och nivåer får möjlighet att tävla i volleyboll minst en gång till innan årsskiftet.

Nytillkomna tävlingar

Lördag 2 december

  • Level-6 nivå Svart i Kristianstad, Liviushallen. Max 12 lag.
  • Pojkar U16/18 sammandrag i Örkelljunga, gamla Idrottshallen - Sparbanken Boken Cupen.

Söndag 3 december

  • Level-5 nivå Svart i Ängelholm, Villanskolan. Max 20 lag.

Anmälan till vårens U20-serier

Det är hög tid att anmäla lag till vårens U20-serier för Flickor respektive Pojkar. Dessa serier är till för att förbereda ungdomarna för divisionsspel på seniornivå. U20-serierna genomförs med fördel som 3-lagsturneringar där alla möter alla och vilande lag dömer. Mer information finns under “Volleyboll” Öppnas i nytt fönster..

Anmäl lag senast söndagen 26:e november i Profixio Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I december skickar styrelsen ut ett förslag på tävlingskalender för U20-serierna till anmälda klubbar. Målet är att få hallbokningarna klara till 15-17 december med seriestart direkt i januari (och avslut innan mästerskapen i april).

Utbildningar

Nästa tränarkurs genomförs lördagen 11:e november i Lund för Kidsvolley. På hemsidans kalender Öppnas i nytt fönster. finns mer information.

Tveka inte att kontakta oss på info@skanevolley.se, om ni vill arrangera tränarutbildningar eller om ni saknar en utbildning. Tillsammans med Svenska Volleybollförbundet hjälps vi åt att utbilda svensk volleyboll!

Senior-DM pokalerna 2022. Foto: Kronan VBK

Senior-DM pokalerna 2022. Foto: Kronan VBK

Vårens tävlingar

I skrivande stund saknas det flera arrangörer av barn- och ungdomstävlingar efter årsskiftet. Vi ber er klubbar att se över om ni kan arrangera minst ett sammandrag för den spelform som ni planerar att delta i under våren. Kontakta oss snarast med önskemål om hallbokning på ungdomsmejlen. Styrelsen arbetar mot att vårens hallbokningar ska vara klara till 15-17 december.

Distriktsmästerskap för Seniorer

Skånes VBF planerar att genomföra distriktsmästerskap för damer och herrrar i slutet av april 2024. Kronan VBK har de senaste åren arrangerat detta mästerskap, och har anmält sitt intresse också denna säsong. Styrelsen ser inget hinder för detta, men vill först höra om någon annan skånsk klubb vill vara arrangör för senior-DM 2024. Om så är fallet, mejla info@skanevolley.se senast 17 december.

Alla nyheter

Nyheter från Svenska Volleybollförbundet

Fler nyheter

Publicerad: 2023-11-06

Senast uppdaterad: 2023-11-10

Visa fler nyheter

Sponsorer