Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

U20-serierna avgjordes andra helgen i december

Under hösten har två ungdomsserier spelats i Skåne, Flickor U20 respektive Pojkar U20. Upplägget har varit lite olika då antalet deltagande lag i flickserien var betydligt högre än för pojkarna. I januari startar nya serier, men först berättar vi om de avslutade serierna.

Glada pristagare i PU20-serien hösten 2023. LVK tog både första- och andraplatsen. Foto: Lunds VK

Glada pristagare i pojkar U20-serien. LVK tog både första- och andraplatsen. Foto: Lunds VK

Helen Persson, HVK tar emot tredjepriset i pojkar U20-serien hösten 2023 från ordförande Patrik Ekstrand. Foto: Skånes VBF

Helen Persson, HVK tar emot tredjepriset i pojkar U20-serien från ordförande Patrik Ekstrand. Foto: Skånes VBF

Flickor U20-serien

Det är inspirerande att se att sju olika skånska klubbar varit representerade i flickornas höstserie. Dessutom deltog ett par klubbar med flera lag, vilket lovar gott för framtiden och visar på stor bredd i distriktet.

De tio deltagande lagen spelade 3-lagsturneringar med vilande lag som domare och i bäst av tre set. Vid 2-0 vinst gavs tre poäng, annars två poäng till segarern och ett poäng till förlorande lag. Matcherna genomfördes i hel hall, till skillnad från tvärplaner som vanligtvis nyttjas under turneringar. Allt med siktet inställt på att förbereda ungdomarna inför ordinarie seriespel.

Sista omgången spelades i helgen och det var ovisst in i det sista hur medaljplatserna skulle fördelas - vilket är precis som det ska vara! Spännande in i det sista.. Svedala tog förstaplatsen med bara en poäng före Kronan. Bronset vanns av Lunds VK 2, men det avgjordes på setskillnad då MVK 1 hade samma poäng.

Pojkar U20-serien

Som redan nämnts var det betydligt färre lag i pojkserien, fyra deltagande lag från tre klubbar i Skåne. Vi är oerhört tacksamma för att det var möjligt att starta upp ungdomsserien också på pojksidan och hoppas på att få utöka serien efterhand.

Vid varje speltillfälle möttes två lag och spelade totalt fem set, oavsett resultat. För varje vunnet set tilldelades en poäng till det vinnande laget. Pojklagen spelade också i hel hall, men fick improvisera med domare då det inte fanns något vilande lag.

Den sista matchen spelades i fredags och Lunds VK tog överlägset både första och andraplats, medan Hässleholms VK kämpade sig till tredjeplatsen före Malmö VK. Dagen efter hyllades klubbarna på planeringsmötet och fick ta emot pris på plats av ordförande i Skånes VBF, Patrik Ekstrand.

Ordförande Patrik Ekstrand i Skånes VBF presenterar segrarna i pojkar U20-serien hösten 2023. Foto: Skånes VBF

Ordförande Patrik Ekstrand i Skånes VBF presenterar segrarna i PU20-serien. Foto: Skånes VBF

Alla nyheter

Nyheter från Svenska Volleybollförbundet

Fler nyheter

Publicerad: 2023-12-13

Senast uppdaterad: 2023-12-14

Visa fler nyheter

Sponsorer