Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

EM-kval: Herrlandslaget till Örkelljunga i jakt på första segern

Sveriges volleybollherrar befinner sig i Örkelljunga och laddar för fullt för onsdagens EM-kvalmatch mot Luxemburg. Volleyboll.se levererar förutsättningar och länkar till biljetter, livescore och livesändningar.

22 augusti | SVERIGE vs LUXEMBURG| EM-kval (h)
19:00 | Forum Örkelljunga, Örkelljunga
Stötta landslaget på plats - köp biljetter här!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Livescore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Herrlandslaget har fått en tuff start på EM-kvaläventyret. Den inledande 2-3-förlusten borta mot Azerbajdzjan för en knapp vecka sedan följdes i helgen upp av ett 0-3-nederlag i hemmapremiären mot gruppfavoriten Grekland. Jakten på första segern fortsätter under onsdagen när laget tar emot Luxemburg i Forum Örkelljunga.

Luxemburg må vara gruppens lägst seedade lag, men tro inte för den sakens skull att det här blir en enkel mtach. Helgens kvalomgång skvallrar tillräckligt om den saken. Laget tog nämligen poäng av Azerbajdzjan efter att ha hämtat upp 0-2-underläge och tvingat fram skiljeset där de förlorade med 11-15.

Grupp G toppas i skrivande stund av Grekland som spelat ihop maximala sex poäng på den två inledande omgångarna. Därefter följer Azerbajdzjan på fyra poäng (efter två raka 3-2-segrar) samt Sverige och Luxemburg på en "pinne" vardera. Det betyder att en seger mot Luxemburg skulle ta Sverige upp på delad andraplats, förutsatt att Grekland står pall för favorittrycket mot Azerbajdzjan.

Det ligger således mycket i potten i onsdagsmatchen i Örkelljunga. Drabbningen startar 19:00 och sänds via såväl Laola1.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som volleyboll.se (med svenska kommentatorer). Volleyboll upplevs dock bäst på plats och herrlandslaget behöver allt stöd det kan få i jakten på EM-avancemang. Ta med familj och vänner och stötta laget på plats i Forum! Köp biljetter här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så avgörs EM-kvalet 

Våra volleybollherrar stod för en stark slutspurt i maj och juni månads Golden European League-äventyr. I de avslutande drabbningarna tvingades såväl Slovakien som EM-fyran Belgien kapitulera i tre raka akter mot de blågula som därmed säkrade "guldkontraktet" och fortsatt spel i European Leagues toppdivision. När laget nu åter är samlat är siktet inställt på det högintressanta EM-kvalet som ska avverkas till två tredjedelar med totalt fyra matcher (två hemma, två borta).

Kvalet avgörs under två perioder 2018/19 och består av sju grupper. Den första perioden är 13-27 augusti 2018, den andra är i början av januari 2019. Laget ställs mot Grekland, Luxemburg och Azerbajdzjan. Samtliga gruppettor och och de fem bästa grupptvåorna kvalificerar sig för 2019 års EM-slutspel som avgörs i fyra länder (Belgien, Nederländerna, Frankrike och Slovenien).

EM-kvalet i augusti är det hetaste på länge för svensk del. Antalet slutspelsplatser har utökats från 16 till 24 och både damerna och herrarna har stora chanser att nå avancemang. Senast herrlandslaget spelade EM-slutspel var för 25 år sedan och för damerna var det 35 år sedan.

Upplev landslagen på plats

I augusti spelar volleybollandslagen totalt fyra EM-kvalmatcher på hemmaplan. Först ut var Örebro där herrarna mötte Grekland och damerna tog sig an Estland, helgen 18-19 augusti.

Onsdag 22 augusti är det dags för ett av Sveriges starkaste volleybollfästen, nordvästra Skåne och Örkelljunga, att stå värd när herrarna tar emot Luxemburg. Augusti-kvalet avslutas sedan i Umeå där damerna ställs mot Finland 25 augusti.

Säkra dina biljetter till matcherna via Tickster. Läs mer här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

EM-KVALMATCHER HERR - AUGUSTI
15 augusti - 16:00: AZE 3-2 SWE

Spelplats: A.Y.S Sport hall, Baku (Azerbajdzjan)

18 augusti - 17:00: SWE 0-3 GRE

Spelplats: Idrottshuset, Örebro

22 augusti - 19:00: SWE vs LUX

Spelplats: Forum Örkelljunga, Örkelljunga
Köp biljetter här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

25 augusti - 19:00: LUX vs SWE

Spelplats: d'Coque "Gymnase", Luxemburg (Luxemburg)

EM-KVALTRUPPEN
Passare
Andreas Eriksson, Linköpings VC
Victor Nielsen, Hylte/Halmstad VBK

Liberor
Anton Wijk Tegenrot, Hylte/Halmstad VBK
Johan Eriksson, Linköpings VC

Högerspikers
Fredric Gustavsson, Kokkolan Tiikerit (FIN)*
Marcus Nilsson, klubblös

Vänsterspikers
Erik Sundberg (C), VaLePa Sastamala (FIN)
Viktor Lindberg, Raision Loimu (FIN)
Linus Ekstrand, Linköpings VC
August Borna, Lunds VK
Jacob Link, C.S Prata Volley (ITA)*

Centrar
Jens Ahremark, Linköpings VC
David Pettersson, Volleyball Bisons Bühl (GER)
Wilhelm Nilsson, Linköpings VC

Ledarstab
Johan Isacsson, Förbundskapten
Claes Göran Eriksson, Team manager
Per-Anders Sääf, Assisterande tränare
Andreas Bengtsson, Scout
Erik Gustavsson, Fysio

Fler nyheter

Publicerad: 2018-08-21

Senast uppdaterad: 2018-08-21

Visa fler nyheter

Sponsorer