Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

KLART FÖR EUROPEAN GOLDEN LEAGUE

Sverige är klart för European Golden League. Det blev seger Silver League-finalen över Portugal i tre raka set inför en fantastisk publik i en fullsatt Idrottshallen i Lund. "Stödet hjälpte oss mycket", säger passaren Vilma Andersson.

European Silver League
Final
Sverige – Portugal
3-0 (25-19, 25-21, 25-16)

Så här rapporterar svensk media om det svenska avancemanget:
Sydsvenskan/HD Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
SVT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Radiosporten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Dagens Nyheter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aftonbladet/Sportbladet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Expressen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Volleykanalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Alexandra Lazic var i högform i finalen. Inklusive när det jublades. Foto: Petter Borna

– En bra känsla. Jag tänkte inför Silver League att vi skulle vinna det här och det gjorde vi. Vi presterar på en konstant hög nivå idag. Jag är jättenöjd med idag men hela Silver League också, säger Sveriges förbundskapten Lauri Hakala.

Det var inget snack, och även mycket fin volleyboll, när Sverige slog Portugal i European Silver League-finalen under lördagseftermiddagen.

Alexandra Lazic gjorde en kanonmatch och blev matchens bäste poänggörare med 19 poäng före Isabelle Haak med 14 och Portugals Julia Kavalenka som gjorde 12 poäng.

– Vi var otroligt fokuserade från början och vi visste vad som väntade oss. De kämpar alltid, men att möta dem på hemmaplan med det här stödet hjälpte oss mycket, säger Vilma Andersson.


Publiken i Lund. Foto: Nisse Nilsson

Sverige tappade en 8-1-ledning i andra set till likaläge, men ryckte igen.

– Inför matchen pratade vi om att om vi kan ha bra tryck i serven konstant som kommer de få det svårt att döda bollar mot oss, och så blev det. Vi hade mycket disciplin i försvar och i mottagning. Vi kunde fokusera hela matchen, säger Hakala.


Jubel mitt i matchen. Foto: Nisse Nilsson

Segern innebär att Sverige spelar European Golden League nästa år, vilken föregår Europamästerskapen dit Sverige redan är kvalificerat.

Och förberedelserna börjar i princip direkt.

– Först lite semester, sedan ska de köra styrketräning. De kan vara hemma och göra det. Vi ska träna lite, men inte tillsammans. Sedan i augusti ska vi vara i Finland i två veckor och träna tillsammans. Då ska vi möta Finland tre gånger, och det laget är bättre än lagen i Silver League så det blir en ny bra utmaning för oss så vi kan utveckla vårt system ytterligare lite där. Sedan håller vi kontakt med spelarna över vintern när de spelar för sina klubbar och sedan i maj börjar vi om, berättar Hakala.


Några av många hängivna svenska fans i Lund. Foto: Nisse NilssonFler nyheter

Publicerad: 2022-07-02

Senast uppdaterad: 2022-07-02

Visa fler nyheter

Sponsorer