Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svåra matcher i JEM-kvalet

Sveriges herrjunior lyckades hålla spelet uppe mot Grekland, men det räckte ändå inte långt. Avståndet är ännu långt till de bästa nationerna.

Sveriges herrjuniorer brast i denna match främst i servestyrkan. För damerna var det ännu hårdare, Belgien jagade setkvot för avancemang och gav ingen som helst pardon. Sverige spel föll ihop och laget fick bara ihop 23 bollar.

Volleyboll, JEM-kval Herrar, Nederländerna
Sverige – Grekland 0 - 3 (15-25, 20-25, 22-25)

Volleyboll, JEM-kval Damer, Burgos, Bulgarien
Sverige - Belgien 0 - 3 (9-25, 4-25, 10-25)

JEM-kval Herrar
Sverige lyckades i stort sett hålla uppe spelet rakt igenom dagens match. Nu hjälpte inte det, avståndet är fortfarande alltför långt för att riktigt hota topplaget Grekland. Den största skillnaden mellan lagen är trycket i serven, de svenska spelarna orkar inte hålla i servemottagningen. I och med det kommer centerspelet bort och anfallsspelet blir för enkelt.
- Det var många klart godkända insatser, bland annat var Marcus Nilsson tongivande i anfallet, kommenterar förbundskapten Peter Tholse. När Jonas Larsson kom in fick också igång en god kommunikation i laget.
Nu skall Sverige möta England. Det blir en bra värdemätare på var laget står.

JEM-kval Damer
Sveriges juniordamer var chanslösa mot ett Belgien som jagade poängkvot för avancemang. Ett tt resolut block i början, framförallt iscensatt av Anna Sörensen och Lena Hjelm gav visst hopp men glädjen blev kortvarig.
- Det var ingen pardon från motståndarna, de poäng som erövrades fick vi jobba hårt för, kommenterar Lennart Larsson. Matilda Wikander och friskt satsande Anna Sörensen bidrog till det positiva i matchen.
Sverige möter nu Tyskland, ännu en svår uppgift. Tyskland slog sent i går kväll Rumänien med 3-0.

Fler nyheter

Publicerad: 2000-05-26

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer