Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige nära första segern

Sveriges damjuniorer lyckades sånär upprepa herrarnas bedrift att avsluta JEM-kvalet med seger. I en lite svängig match mot Rumänien hade laget liten matchboll, men bollen gick rumänskornas väg.

Volleyboll, JEM-kval Damer, Burgos, Bulgarien
Sverige – Rumänien 2 - 3 (13-25, 25-20, 11-25, 25-15, 12-15)

JEM-kval Damer
Svenska damjuniorerna i volleyboll avslutade JEM-kvalet i Bulgarien med att i en svängig match sånär besegra Rumänien. Efter ett inledande set med orörligt spel lossnade det ordentligt i andra set. Anförda av Matilda Wikander och Anna Nilsson kunde Sverige rycka ifrån efter halva setet. Rumänien spelade upp sig till det tredje setet samtidigt som det svenska spelet stannade upp. I fjärde set var matchbilden den omvända, nu var det Sverige som hade initiativet, en mycket bra laginsats gav enkel seger och avörande set.
Vid ställningen 12-8 hade Sverige liten matchboll, men Matilda Wikanders serve hamnade några centimeter utanför linjen. I stället för egen poäng fick Rumänien chansen. Genom två servess fick de press på Sverige som inte orkade vända tillbaks.
- Ett snöpligt slut där vi var några centimeter från en verklig skräll, kommenterar tränaren Lennart Larsson. Men med lite perspektiv på matchen får vi vara mycket nöjda, det var en stark laginsats där alla jobbade för varandra på ett föredömligt sätt.

Turneringen avslutades med den direkt avgörande matchen mellan Bulgarien och Tyskland om vilket lag som skulle följa Belgien till slutspelet. Belgien säkrade sitt avancemang genom en 3-0 vinst mot Slovenien. Tyskland pallade för publiktrycket och besegrade Bulgarien med 3-0 i en taktiskt väl genomförd match. Detta betydde att turneringens två starkaste lag också går till slutspel. Turneringen har varit en fullträff för arrangören med Bulgarien obesegrat fram till sista matchen. Grymt kan tyckas att denna sista förlust innebar att man missar slutspelet.

Fler nyheter

Publicerad: 2000-05-28

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer