Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Spel om sjunde plats för Sverige

Sveriges flickjuniorer lyckades inte att pressa Spanien i första placeringsmatchen i 8-nationersturneringen i Nederländerna. Spanien vann i tre raka och nu väntar spel om sjunde platsen mot Schweiz.

Volleyboll, flickjuniorlandslag: 8-nationersturnering, Nederländerna
Sverige - Spanien 0 - 3 (10-25, 17-25, 17-25)

Efter de tre raka förlusterna i gruppspelet valde tränarduon Tony Westman och Ronny Johansson att stuva om ordentligt i den svenska uppställningen i matchen mot Spanien. Ulrika Blank, Floby bytte från höger- till vänsterkanten, Emmie Pettersson, Ljungby matchades som libero, Anna Stenlund, Glommersträsk och Mette Flaaten, Falköping spelade båda från start.
Sverige fick en tuff start i matchen, Spanien servade framgångsrikt innan den svenska servmottagningen kom igång. Spanien vann första set komfortabelt med 25-10. Inför det andra setet byttes Magdalena Kjessel, Spårvägen och Vickie Jochimsen, Gislaved in och det lyfte det svenska spelet, där framför allt den sistnämnde var respektlös i sitt anfallsspel mot det långa spanska laget. Sveriges försvarsspel blev också bättre och bättre ju längre matchen varade, samtidigt som det svenska laget vann många bra dueller, trots det vinner Spanien båda de avslutande seten med 25-17. - De två avslutande seten var de två bästa sedan matchen mot Tyskland, nu vågade vi att vara offensiva i vårt spel och det gav oss chansen att vara med och spela om matchen, säger tränaren Tony Westman.
Poängbäst i Sverige var lagkapten Maria Andersson, Engelholm och passaren Sofia Ögren, Gislaved med 7 poäng var. I morgon väntar match om sjunde platsen mot Schweiz, som imponerade i gruppspelet efter att bl.a. ha pressat Nederländerna och tagit ett set mot dem.

Dagens resultat
Semifinaler
Tyskland - Nederländerna 3 - 0
Frankrike - Italien 0 - 3

5-8 plats
Sverige - Spanien 0 - 3
Belgien - Schweiz 3 - 0

Morgondagens matcher
Tyskland - Italien, FINAL
Nederländerna - Frankrike, match om bronset
Belgien - Spanien, placeringsmatch 5/6
Sverige - Schweiz, placeringsmatch 7/8

Fler nyheter

Publicerad: 2000-07-28

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer