Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Två vinster och en förlust för Sverige

I Sveriges matcher i dag i JNM blev det vinst mot Norge och Danmark men förlust mot Finland.

Volleyboll, Junior-NM, Falköping 12 aug
Sverige - Norge 2 - 0 (21-12, 21-12) (21-16, 21-13)
Sverige - Danmark 2 - 0 (21-10, 21-15) (21-11, 21-6)

Volleyboll, Junior-NM, Falköping 13 aug
Sverige - Finland 1 - 2 (21-16, 17-21, 7-2) (21-23, 21-12, 8-10) (19-21)

Övriga resultat
Finland - Danmark 2 - 0 (21-11, 21-14) (21-10, 21-10)
Norge - Färöarna 2 - 0 (21-19, 21-16) (21-13, 21-16)
Norge - Danmark 2 - 0 (21-15, 17-21, 15-13) (21-23, 24-22, 7-2)
Finland - Färöarna 2 - 0 (21-12, 21-7) (21-8, 21-10)

Sveriges främsta anfallsvapen i matchen mot Norge var Tommy Andersson, som hade 17p och Marcus Nilsson, 14p. Genom starkt försvar och bra komunikation på planen höll man tillbaka Norge.
Sverige har igenom hela turneringen spelat avslappnat och inte förtagit sig på planen. Nu väntar Danmark och en av favoriterna, Finland som vunnit sina 2 första matcher.

Sverige utklassade Danmark med tydliga gamesiffror och spelade lugnt för att inte göra för mycket egna misstag. I en stark matchöppning satte Sverige tempot i matchen och bibehöll det under hela matchen. Att de spelat en match tidigare märktes inte utan snarare var de bara mer taggade efter vinsten mot Norge. Johannes Bengman och Henric Johansson gjorde en stor match och tog 10p respektive 8p. Matchen var över på under en timme och klassen på dagens spel bådade gott inför söndagens match mot Finland.

Turneringens bästa lag var Sverige och Finland och idag söndag kl 14.00 skulle det bestämmas vem som var bäst. Sverige vann det första gamet genom starkt spel och få misstag. I det andra gamet gjorde Sverige några slarvfel och gav Finland en ledning som man inte kunde hämta in. Setet gick till tiebreak. I tiebreaket tog Sverige kommandot och vann enkelt med 7-2. I andra set vann Finland tillslut det första gamet med 23-21. Även det andra setet gick till tiebreak, där vann Finland med 10-8. I tredje set hämtade Sverige ett underläge 16-19 till 19-19, men Finland visade sig vara det starkaste laget och tog hem setet och matchen med 21-19.