Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

3-1 till Australien

Australien vann den första av fyra matcher mot Sveriges Juniorlandslag med 3-1 efter något ojämnt spel från svensk sida. Imorgon väntar ny match där det finns möjlighet till svensk revansch.

Det var Sverige som började matchen bäst och ledde det första setet fram till 13-11, när det kom ett stort ras från svensk sida. I två rotationer tappade de svenska killarna nio poäng vilket gjorde att Australien kunde gå upp i ledning med 20-15. Efter raset i mitten av setet lyckade inte de svenska killarna komma närmare, utan istället kunde Austarlien hålla undan och vinna setet med 25-20.

Även i det andra setet var det Sverige som började bäst. Man tog tidigt initiativet och ledde setet ända fram tills gästerna kvitterade den svenska ledning vid ställningen 14-14. Australiensarna ryckte sedan fram till en 19-15 ledning, men tack vare ett par giftiga servar av Jonas Larsson och dessutom disciplinerat block och försvarspel så lyckades Sverige kommma tillbaka i setet. Man kvitterade vid ställningen 20-20. Sedan följdes lagen åt till 21-21, när gästerna gjorde ett tvåpoängsryck. Trots ett par svenska kvitteringsmöjligheter i slutet av setet lyckades Australien hålla undan och vinna setet med minsta möjliga marginal, nämligen 25-23.

Det tredje setet dominerades av Sverige från början till slut. Det stora rycket gjorde Sverige när Joel Tannerfalk plockade fram den stora bössan och visade upp en hoppserve av yppersta klass. Sverige vann sju raka poäng när Joel servade och flera av servarna var rena servess. Sverige fortsatte att plocka många enkla poäng genom bra servar och skarpa anfall. Detta i kombination med att Australien hade förtvivlat svårt att få ordning på sitt egna spel gjorde att Sverige fick första chansen att serva för setet vid 24-10. I detta skede började Sverige slarva. Tidigare gick allt som på räls, men när säcken skulle knytas ihop blev det lite onödigt stirrigt på planen. Australien gick från underläge 10-24 till 15-24, men trots fem raka poäng blev setet aldrig riktigt spännade. Det var setet gigant, Joel Tannerfalk som avgjorde med en vinnade spike. 25-15 till Sverige och nu var killarna på gång på allvar.

Till skillnad från de tre tidigare seten så var det Australien som tog initiativet i det fjärde setet. Gästerna ledde egentligen från början till slut och det var bara när svenskarna gjorde ett litet ryck i slutskedet av setet och minskade underläget 19-22, som det blev lite nerv i setet. Australien kunde dock hålla undan och vinna setet med 25-21. Därmed vann de den första av fyra matcher med 3-1 i set. Imorgon väntar ny match med möjlighet till revansch för Sverige. Bäst i det svenska laget var för dagen Joel Tannerfalk som kom in i det andra setet och servade mycket bra; framför allt i det tredje setet. Dessutom spelade han stabilt i block och anfall.

Fler nyheter

Publicerad: 2002-01-28

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer